23948sdkhjf

Første fragtskibe sejler mod Ukraine siden kornaftales kollaps

To skibe er på vej til Ukraine via Sortehavet for at blive lastet med tonsvis af korn til Afrika og Asien

For første gang, siden en kornaftale mellem Ukraine og Rusland udløb, er fragtskibe på vej til Ukraine gennem Sortehavet for at hente korn.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

De to fragtskibe, 'Resilient Africa' og 'Aroyat', skal lastes med tonsvis af korn til det afrikanske og asiatiske marked.

Kornaftalen mellem Ukraine og Rusland udløb 17. juli. Den havde indtil da sørget for, at der kunne holdes gang i korneksport fra ukrainske havne.

Rusland valgte ikke at forlænge aftalen og har siden da blokeret korneksporten fra Ukraine. Rusland har også gennemført en række angreb mod ukrainsk infrastruktur i Sortehavet, skriver AFP.

Endnu to fragtskibe forlader Ukraine via ny korridor

Lastes med korn

I august annoncerede Ukraine, at der - for at undgå Ruslands blokering - var blevet etableret en "humanitær korridor" i Sortehavet.

Siden da har fem skibe brugt vejen til at forlade ukrainske havne. Men først lørdag har skibe altså taget vejen mod de ukrainske havne.

- De første civile skibe har brugt den midlertidige korridor til at sejle til ukrainske havne, skriver den ukrainske vicepremierminister, Oleksandr Kubrakov, i en udtalelse på Facebook ifølge AFP.

De to skibe skal ifølge ministeren lastes med næsten 20.000 ton korn.

Kornaftalen mellem Rusland og Ukraine blev indgået sidste sommer. Den blev forhandlet på plads med FN og Tyrkiet som mæglere.

Aftalen sikrede korneksport fra de to lande til globale markeder.

Ukraine og Rusland er to af verdens største eksportører af korn.

Krigen mellem de to lande har stået på i over halvandet år.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079