23948sdkhjf

Værft indbød skoleelever for at få dem ind i folden

29 virksomheder i Hirtshals åbnede torsdag deres døre for at vise Hjørring Kommunes elever fra 8. klasse, hvilke karrieremuligheder og arbejdsopgaver, der findes lokalt ì Hirtshals. 

Hvordan vi arbejder på et værft, kan man ikke se på gaderne Jens Andersen, projektchef ved Hirtshals Yard

Hos Hirtshals Yard, der er en af de 29 deltagende virksomheder, var håbet, at besøgene kunne være med til at 'sælge' de faglige uddannelser

- Vi kommer til at mangle medarbejdere, så vi bliver nødt til at tilbyde os selv, så de unge mennesker får chancen for at se, hvad vores branche tilbyder. Vi skal have dem ind i folden, og vi håber selvfølgelig, at vi får overbevist nogle af vores lokale unge til at blive maritime smede eller skibsmontører, siger Jens Andersen, der er projektchef ved Hirtshals Yard i en pressemeddelelse.

Dagen er en unik mulighed for virksomheden, mener værftet. 

- Vi åbner jo dørene for eleverne og inviterer dem indenfor, så de kan se, hvad vi laver på et værft. Normalt kan de ikke komme ind og se, hvad vi laver. De fleste ved, hvad en tømrer laver, for det er synligt i hverdagen. Men hvordan vi arbejder på et værft, kan man ikke se på gaderne, siger projektchefen.

Det er 9. år i træk, arrangementer afholdes, som til dagligt går under navnet Workforce of The Future. Siden opstarten i 2014 er konceptet vokset fra 80 elever og tre virksomheder til i år at rumme 220 elever og knap 30 virksomheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078