23948sdkhjf

Efter krydstogtskibs grundstødning i Grønland: Sænk lodskravet

Vi burde have meget mere fokus på havområdet omkring Grønland. Det mener Aki-Matilda Høegh-Dam, der sidder i Folketinget for det grønlandske parti Siumut.

- Det er vigtigt at have mere fokus på det område, specielt nu hvor det ser ud til, at der kommer langt mere sejlads, siger hun til Danmarks Radio

Meldingen kommer efter, at krydstogtskibet 'Ocean Explorer' stødte på grund mandag eftermiddag og først i går kunne trækkes fri.

Man kunne jo godt se på grænsen for, hvornår der skal være lods om bord. Den er i dag på 250 passagerer Rasmus Dalberg, lektor ved Forsvarsakademiet

Allerede i går var minister for udenrigsanliggender, erhverv og handel Vivian Motzfeldt fra partiet Siumut ude med en melding om at skærpe reglerne for krydstogtskibe i farvandet.

- Vi må have klare retningslinjer for, hvilke fjorde der er fangstområder, og hvilke fjorde vi skal passe på. Hvis vi laver klare retningslinjer, kan vi lukke nogle af de grønlandske fjorde, og så kan krydstogtturisterne se, hvilke fjorde der er lukkede for turismen, sagde hun.

SF: To skibe skal sejle sammen

Den løsning bakker både Aki-Matilda Høegh-Dam og udenrigsordfører for SF, Karsten Hønge, op om.

- Vi kan være sikre på, at det kommer til at ske igen, og det er bare et spørgsmål om tid før, det går helt galt. Derfor skal man bakke op om Grønland i de krav, de stiller til rederierne, siger Karsten Hønge, SF,

Til DR's radiovis kl.8.00 fredag morgen siger Karsten Hønge, at han er enig i de forslag, der kommer.

- For eksempel om, at to skibe skal sejler sammen, så det ene kan hjælpe det andet, siger han i radioavisen.

Lektor: Sænk lodskravet fra 250 passagerer

Rasmus Dahlberg, lektor ved Forsvarsakademiet, foreslår i radioavisen, at grænsen for kravet til lods bliver sænket.  

- Når der sker en hændelse som denne med 'Ocean Explorer', er det god anledning til at tage bestemmelser og regler op til revision. 

For eksempel kunne man lave regler for, at der skal være en person, som kender farvandet, mener han.

-  Man kunne jo godt se på grænsen for, hvornår der skal være lods om bord. Den er i dag på 250 passagerer, og der var omkring 200 om bord på 'Ocean Explorer'. Så det var noget, mam godt kunne overveje at skrue på, siger Rasmus Dahlberg i radioavisen. 

Grønlandsk minister vil skærpe reglerne for krydstogtskibe

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109