23948sdkhjf

Politisk flertal for at redde lukningstruet færge

Det upopulære forslag om at spare færgen Columbus væk i Frederikssund Kommunes budget for 2024 bliver nok noget af det første, der sorteres fra, når gruppeformændene for de 11 partier og lister i Frederikssund Byråd mødes med borgmester Tina Tving Stauning (S) for at forhandle om budgettet i den kommende weekend.

Det skriver Sjællandske Nyheder

Den aldrende og nedslidte færge Columbus sejler mellem Kulhuse og Sølager. Færgefarten betales af Frederikssund Kommune, hvor Kulhuse ligger. Sølager ligger i Halsnæs Kommune.

Den igangværende budgetforhandlinger har som en del af spareplanen en lukning af færgefarten. Men det har fået borgere til at gå sammen i en underskriftsindsamling, og den har tilsyneladende fået gehør i byrådet. 

I teksten til underskriftsindsamlingen, som nu er afsluttet, skrev initiativtageren:

"Bevar færgeoverfarten mellem Kulhuse og Sølager. Overfarten er vores livsnerve i det nordligste Horns Herred. Vi er helt afhængige af overfarten for at tiltrække turister, sommerhus gæster og bibeholde vores lille dagli'brugs og vores campingplads samt tiltrække køber til både helårs-og sommerhuse."

Nedslidt færge får fem år mere

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078