23948sdkhjf

Udvidelsen af Aarhus Havn indbringes nu for Planklagenævnet

Planklagenævnet har modtaget fire klager over planerne om udvidelsen af Aarhus Havn

Det bliver nu op til Planklagenævnet at godtgøre om processen omkring udvidelsen af havnen i Aarhus er gået efter bogen. Det fortæller Jyllands-Posten.

Ifølge avisen har Planklagenævnet modtaget fire klager om planerne om udvidelsen af havnen.

Aarhus Havn igangsætter nye undersøgelser forud for udvidelse

Mangler høring

Det er blandt andet de tre modstandsforeninger Det Fælles Bedste, Danmarks Sportsfiskerforbund og Foreningen Beskyt havmiljøet i Danmark, der er gået sammen om at klage og hyret en advokat til lejligheden.

- Vi mener, at beslutningen om havneudvidelsen er urimelig, og vi klager over fejl i processen. Vi mener f. eks., at kommunen ulovligt har opdelt beslutningerne i flere dele, og at politikerne undervejs i processen har udskiftet mange dele af miljøkonsekvensrapporten med nye dele, som ikke har været i offentlig høring, siger Niels Aagaard fra Det Fælles Bedste til avisen

Også Danmarks Naturfredningsforening har klaget til Planklagenævnet - blandt andet over rækkefølgen, som politikerne har vedtaget de enkelte etaper af udvidelsen i.

Embedsværket i Aarhus Kommune vil ikke direkte kommentere på klagerne, men afventer at få dem tilsendt fra Planklagenævnet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078