23948sdkhjf

En helt særlig maritim festdag – og så ovenikøbet på en mandag

Løgstør sætter rammen for Maritim Festival, når over 60 store træskibe starter kapsejladsen ”Limfjorden Rundt” mandag den 11. september. Det bliver en dag med ægte maritim sømandsstemning, historiske oplevelser, god musik og fest.

Fra klokken 10.00 om formiddagen mandag den 11. september kan man således opleve de høje master og se fascinerende skibe, når de begynder at ankomme til Løgstør. Hele dagen og aftenen er der en række begivenheder i byen og langs havnen. Skibene sejler afsted tirsdag morgen, hvor ”Limfjorden Rundt” officielt skydes i gang.

Musik og maritim stemning

I festivalteltet er der stemning og plads til dans, når ”De Galvaniserede Leoparder” gæster Maritim Festival. Løgstør Bådelaug sørger desuden for, at der også i Kulturladen er hyggelig musik sammen med spisning.

Limfjordsmuseets Historiske Bådebyggeri åbner som Sømandskro og fra klokken 20.00 om aftenen kan man få den ægte sømandsstemning helt ind under huden, når Limfjordsmuseets Sømandskor først viser deres repertoire og dernæst bandet ”Far” spiller lystige sømandsviser.

Historiske oplevelser

Er det mere det historiske, der trækker, er der også rig mulighed for det. Udover at de fascinerende skibe sætter deres helt eget historiske præg, kan man ved Fyr- og Vagervæsenet opleve forbrændingsmotorer og selv prøve kræfter med maritimt håndværk.

Der bliver også udstillet flotte, håndlavede knive. Man kan også møde byens vægtere, komme på guidet skibsvandring med Skipper Leth og opleve skibstræk gennem Frederik VII’s Kanal med hest som i gamle dage. Limfjordsmuseet holder åbent til klokken 21.00, og der er gratis entré.

Maritim Festival er en festdag for hele familien. Udover ovenstående kører Muslingetoget, Lions serverer muslingedogs, der kommer veteranbiler og motorcykler, børnehaver kan lave små både med Limfordsmuseets naturvejleder, og roklubben holder åbent hus. Der er nok at opleve.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094