23948sdkhjf

Nyt narkofund i lastbil på Øresundfærge

Det sker ikke så sjældent, at narkosmuglere i lastbiler med enorme mængder narkotika i lastrummet kører på færgen i Helsingør mod Helsingborg - nu er det sket igen

En lastbil med langt over 100 kilo narkotika i lastrummet blev standset natten til torsdag i sidste uge, da den kørte af færgen i Helsingborg efter den korte overfart fra Helsingør.

Det skriver Helsingborgs Dagblad.

Den skånske avis skriver, at toldvæsenet på den svenske side af Øresund standsede lastbilen, da den trillede af færgen efter den knapt 20 minutter lange overfart fra Helsingør.

Toldpersonalet gennemsøgte bilens lastrum, hvori de fandt et skjult skab, som ifølge avisens oplysninger viste sig at gemme på mere end 170 kilo amfetamin samt et kilo kokain.

Bag rattet sad en 47-årig mand fra Serbien. I forbindelse med varetægtsfængslingen af ham, afviste han ifølge Helsingborgs Dagblad, at han vidste, hvad der gemte sig i bagagerummet på den lastbil, han kørte rundt i.

Avisen skriver videre, at anklager Jeanette Sprimont, som arbejder for den svenske enhed mod international og organiseret kriminalitet, ikke ønsker at give flere detaljer om efterforskning.

- Vi er meget tidligt i efterforskningen. Jeg kan kun sige, at det drejer sig om større mængder euforiserende stoffer. Jeg vil ikke gå ind i den præcise mængde eller type, siger hun til Helsingborgs Dagblad.

Tidligere på året blev en 53-årig mand idømt over seks års fængsel, da han blev taget i at have kørt på færgen med 650 kilo cannabis.

I foråret blev der i øvrigt fundet mere end 190 kilo kokain på Helsingborg havn

I september sidste år kunne Helsingborgs Dagblad i øvrigt fortælle, at der blev fundet 92 kilo kokain i en banancontainer på havnen, mens der i 2020 blev beslaglagt hele 600 kilo kokain, som var på vej til den sydsvenske by.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11