23948sdkhjf

Regeringen lytter til rederier om certifikater til 'grønt' brændstof

Den danske regering forholder sig positiv til en stribe anbefalinger om blandt andet certificering af grønne brændstoffer og transport af CO2 fra Erhvervslivets EU- og Regelforum, som Danske Rederier sidder med i

Brancheorganisationen Danske Rederier har via Erhvervslivets EU- og Regelforum anbefalet den danske regering at arbejde for at sikre cer­ti­fi­ce­rings­ord­nin­ger for de nye, grønne brændstoffer til skibsfart.

Når rederier tanker nye grønne brændstoffer, skal de have sikkerhed for, at de tanker det rigtige brændstof Jacob K. Clasen, Danske Rederier

Motivationen er, at når rederierne fremover skal tanke grønne brændstoffer, er det afgørende, at der er enighed om, hvad der er grønt, og hvad der ikke er.

- Når rederier tanker nye grønne brændstoffer, skal de have sikkerhed for, at de tanker det rigtige brændstof, og at de kan dokumentere over for myndigheder, at de følger reglerne. F.eks. er det svært at skelne mellem såkaldt grønt og gråt metanol produceret på strøm fra henholdsvis vedvarende og fossile kilder. Derfor er det vigtigt at få en certificering på plads – ikke kun i EU men globalt,  siger Jacob K. Clasen, viceadm. direktør i Danske Rederier i en pressemeddelelse.

En anden af Danske Rederiers mærkesager har været, at få klarhed over de juridiske rammer for græn­se­over­skri­den­de transport af CO2 mellem EU-landene. Den anbefaling tager regeringen også til sig.

- Danmark har potentiale til at blive EU-hub for lagring af CO2 og produktion af PtX-brændstoffer, så derfor er jeg glad for, at regeringen vil arbejde for klare regler. Det er afgørende for de rederier, som planlægger store investeringer knyttet til sejlads på grønne brændstoffer eller transport og lagring af CO2, siger Jacob K. Clasen i meddelelsen.

Regelforummet rådgiver regeringen om kommende EU-regler, samt hvilke regler der gør det unødvendigt kompliceret at være virksomhed.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079