23948sdkhjf

Nu kan ikoniske u-bådsstole blive dine

Campen Auktioner har sat fire aluminiumsstole til salg. Stolene har blandt anvendt på amerikanske krigsskibe og i ubåde

Hvis du har siddet med drømmen om at være på broen på en slagkrydser eller i en ubåd, så er chancen der nu - i det mindste i form af den ikoniske Emeco 1006 Navy Stool, der blev skabt i 1944 på et ønske fra den amerikanske flåde.

Opgaven lød på at skabe en let stol, der kunne holde for evigt, og som kunne tåle udfordringerne på et krigsskib i kamp. 

Smed stol ud af vinduet fra 8. sal

Stolen, der fik betegnelsen Emeco 1006 Navy Stool, blev skabt i et samarbejde mellem Emecos grundlægger Wilton C. Dinges og Aluminum Company of America. Ifølge Wikipedia skal Dinges angiveligt have påvist stolens holdbarhed ved at smide et eksemplar ud af vinduet fra ottende sal på det hotel, hvor flåden sad og evaluerede de indkomne forslag. Stolen overlevede uden at brække eller blive bøjet. 

Med i Matrix

Siden er stolen blevet en designklassiker blandt andet på grund af stolen lethed og robusthed. Efter krigen har stolen været anvendt i institutioner verden over og er blevet fremstillet i en lang række varianter - blandt andet i genbrugsplastik i et samarbejde med Coca-Cola. Den ikoniske stol har også været med i fx filmen The Matrix.

Det er Campen Auktioner i Randers, der har fire stk. af den ikoniske aluminiumsstol på auktion, men du skal være hurtig for det er allerede på torsdag, at hammeren falder over de fire stole.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094