23948sdkhjf

Amerikansk militær skader 60 biler på Esbjerg Havn

Militærhelikoptere har i forsommeren skadet en række nye biler, der holdt på havnen i Esbjerg

Det amerikanske militær har været skyld i, at omkring 60 nye, indpakkede biler fra fabrikanter som Mercedes-Benz, Jeep og Polestar er blevet beskadiget.

Det skete i forsommeren i forbindelse med en losseoperation, hvor militært isenkram afleveres på havnen af store skibe. Det skriver Berlingske.

- Det var det amerikanske militær. Det var nogle af deres helikoptere, siger havnedirektør Dennis Jul Pedersen, der ikke ved, om et erstatningskrav er sendt til USA.

Foruden import af biler bruges Esbjerg Havn også af blandt andet Nato og det amerikanske militær.

Knap 40.000 biler lander hvert år i den store havn, inden de sendes videre ud til forhandlere i hele Danmark.

Det amerikanske militær sender udstyr til Esbjerg Havn, som sendes videre til Østeuropa. Når helikopterne er med på skibene, klargøres de, hvorefter de flyver videre.

Bilerne blev ifølge Berlingskes oplysninger skadet af stenslag fra militærhelikoptere, da bilerne var parkeret i en stor vognpark.

Forsvarskommandoen bekræfter, at der er kommet en henvendelse fra et forsikringsselskab, som drejer sig om skader på omkring 60 biler.

- Skaden skulle være opstået som led i en øvelse på Esbjerg Havn, hvorunder helikoptere fra en af vores samarbejdspartnere har overfløjet bilforhandlerens vognpark, lyder det i et skriftligt svar ifølge avisen.

Forsvarskommandoen skriver, at den ikke kan oplyse nærmere om skadernes omfang eller om hvem, der har erstatningsansvaret.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093