23948sdkhjf

Scorer milliardoverskud i andet kvartal

Hafnia har tjent 1,5 mia. kr. i andet kvartal, og forventer fortsat højt marked året ud

Hafnia flyder fortsat gennem et buldrende produkttankmarked, og det ses også i rederiets netop offentliggjorte tal for andet kvartal.

Det BW Group-kontrollerede tankrederi skraber en indtjening på 261,6 mio. dollars sammen, knap 1,81 mia. kr. i driftsresultat før ned- og afskrivninger mod 257,5 sidste år – 1,77 mia. kr.

Før skat har rederiet samlet tjent 214,7 mio. dollars, knap 1,5 mia. kr.

Tallene er dog et fald fra fjerde kvartal sidste år og første kvartal i år, som lunede exceptionelt i lommen. 340 mio. dollars lød driftsindtjeningen eksempelvis på de sidste tre måneder af 2022.

Men andet kvartals resultat vidner stadig om markant mere profitable tider, inden Rusland invaderede Ukraine og skabte ændrede fragtmønstre på fragt af olieprodukter.

Kogende marked fortsætter

Rederiets danske topchef Mikael Skov fremhæver, at markedet lige nu oplever en høj volatilitet, men at sportmarkedet også løftes af blandt andet en stigende kinesisk import.

Der er desuden gode mulighed for, at markedet fortsat kan buldre derudad, lyder det.

- Hvis vi ser fremad, forventer vi, at markedet forbliver stabilt på et solidt udbud i forhold til efterspørgsel, hvis der opretholdes kapitaldisciplin på ordresiden. Stigende efterspørgsel i Kina, fast atlantisk eksport og begrænset flådevækst i 2023 og 2024 forventes at understøtte de overordnede udsigter, siger Mikael Skov i regnskabet.

Hafnia, som er registreret på børsen i Oslo, har besluttet at betale et udbytte på 60 pct. til aktionærerne - samlet 128 mio. dollars.

Ved udgangen af andet kvartal rådede Hafnia over 113 selvejede og 15 chartrede skibe.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097