23948sdkhjf

Scandinavian Star: Flere ofre melder om krav mod Søfartsstyrelsen

En erstatningssag mod Søfartsstyrelsen kan løbe op i adskillige millioner kroner, efter flere ofre og efterladte efter branden på 'Scandinavian Star' har tilsluttet sig erstatningssag

Antallet af ofre og efterkommere af ofre fra branden på' Scandinavian Star', der vil kræve erstatning fra Søfartsstyrelsen, er nu oppe på 45. Det skriver Politiken. 

Erstatningssagen føres af advokat Mads Pramming, der til avisen fortæller, at der er kommet nye informationer om Søfartsstyrelsens ansvar i forbindelse med branden, der kan styrke ofrenes sag.

Taskforce om Scandinavian Star: Søfartsstyrelsens rolle bør undersøges

Manglende kontrol

Ifølge avisen har Søfartsstyrelsen kæmpet for at undgå at blive draget til ansvar blandt andet med henvisning til, at 'Scandinavian Star' sejlede under Bahamasflag.

- I forvejen havde vi en god sag. Men det styrker virkelig sagen, at de nye oplysninger viser, at det ser ud til, at Søfartsstyrelsen blev klar over, at de skulle have undersøgt skibet inden afgang, men fortsatte med at afvise over for offentligheden og Folketinget, at de havde pligt til det. Hvis det er korrekt, er det ikke længere udelukkende en fejltagelse, men en bevidst handling. Nu er jeg endnu mere sikker på, at vi kan vinde sagen, siger advokat Mads Pramming til Politiken.

Havnestatskontrol

Erstatningskravet er en godtgørelse på 450.000 kroner pr. person, hvilket for de 45 ofre og pårørende vil løbe op i over 20 mio. kroner.

Det centrale i sagen er, hvorvidt Søfartsstyrelsen skulle have gennemført en såkaldt havnestatskontrol af skibet. Søfartsstyrelsen har nægtet dette, mens advokaten støtter sig til flere myndighedsrapporter, der påpeger, at det burde Søfartsstyrelsen have gennemført, inden skibet blev sat i drift.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109