23948sdkhjf

Nyt maritimt center i Frederikssund

I Frederikssund ønsker bystyret at åbne op for adgangen til fjorden og transformere den lokale havn fra 'lukket medlemsorienteret foreningsmiljø" til et "åbent og inviterende samlingssted", som det hedder på  arkitekt-dansk

Et nyt maritimt center i Frederikssund begynder at tage form. 

Centret skal være et sted, hvor alle har lyst til komme, uanset om de er aktive på eller ved fjorden, lyder det fra visionsoplægget. 

Centret og de tilstødende by- og landskabsarealer skal skabe synergi mellem havn og by ved at åbne op og forbinde havneområdet med byen. På den måde bliver centret omdrejningspunkt for havnens transformation fra et lukket og medlemsorienteret foreningsmiljø, til et levende, åbent og inviterende samlingssted for alle.

Det er arkitektfirmaet Cubos, der har kreeret vinderforslaget. 

Nøgleordene for Cubos forslag har været fleksibilitet, flow og skalerbarhed. Der er lagt stor vægt på at udvise hensyn til brugernes behov og tilpasse centret dets omgivelser. Samtidig har integration af landskabets blå og grønne elementer spillet en vigtig rolle i projektet.

Fra dommerbetænkningen lyder det:

- Team Cubo præsenterer en nedskaleret bebyggelse med inspiration i enkle bådehuses arrangement langs vandets kant. Inspirationen ligger i det tilfældiges arkitektur, der rammes ind med begreber som ad-hoc og Klondyke – alt sammen noget der peger på en typologi hvor enkeltdelene let kan justeres og arrangeres med en naturlig indpasning og tilpasning for øjet.

Det nye Maritime Center forventes at stå færdigt primo 2026.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094