23948sdkhjf

Torm brager frem: Skubber indtjeningen op med over 50 procent

Resultat og indtjeningsgrad brager op hos produkttankrederiet Torm, som vil belønne aktionærer med 860 mio. kr.

Markedet er lukrativt. Ikke mindst efter vestens massive sanktioner mod Ruslands eksport, og det skinner også igennem hos produkttankrederiet Torm, som netop har offentliggjort sit regnebræt for andet kvartal torsdag morgen.

Indtjeningen målt ebitda er således forbedret med 54 pct. til 236,8 mio. dollar. Det er ud af en omsætning, som stiger med 13 pct. til 384,3 mio. dollar, og dermed stiger indtjeningsgraden (i ebditda-margin) da også til det brandvarme. 

Hele 61 pct. for andet kvartal. På samme tid sidste år lå den på 45 pct.

Længere nede i regnskabsposterne lander rederiet et overskud før skat på 184,4 mio. dollar, godt 70 pct. mere end andet kvartal sidste år. 

Fremgangen betyder, at Torm vil belønne aktionærerne med 126,6 mio. dollar, svarende til godt 860 mio. kr.

Udvidet flåden

Markedet udmønter sig i rater, langt højere end for end for to-tre år siden. Dog var andet kvartals niveau lidt lavere end i første kvartal, lyder det. 

- Produkttankmarkedet forblev stærkt, men volatilt i andet kvartal af 2023, omend raterne var lavere end i første kvartal, skriver rederiet i sit regnskab.

- De lavere rater kan primært tilskrives raffinaderivedligeholdelse, lavere dieselimport og lagernedbringelse i EU, hvilket fører til en midlertidig reduktion i eksporten og som følge heraf en frigivelse af global skibskapacitet.

Rederiet indsnævrer nu spændet for forventninger til indtjeningen (i ebidta). Til mellem 775 og 900 mio. dollar. Dermed er den øvre del af intervallet lavere end tidligere udmeldt - her hed spændet 750 til 1.100 mio. dollar. Men lander virkeligheden inden for udsigterne, er det alligevel højere end rekordåret 2022's indtjening på 743 mio. i ebitda.

I første halvår 2023 har Torm modtaget syv LR1-skibe, købt i januar 2023 samt tre MR-skibe kæbt i marts 2023. Dertil har man solgt og leveret et MR-skib i maj, hvilket bringer den samlede flåde op på 87 ved udgangen af ​​juni 2023.

Efter udgangen af ​​kvartalet solgte Torm desuden et MR-skib med forventet levering i tredje kvartal 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14