23948sdkhjf

Danske Maritime jubler over økonomisk saltvandsindsprøjtning til erhvervsuddannelserne

Regeringen varsler stort løft af erhvervsskolerne – Jenny Braat kalder det "dagens bedste nyhed"

Regeringen vil skrue markant op for bevillingerne til erhvervsuddannelserne for at forbedre kvaliteten af uddannelserne og gøre skolerne mere attraktive for unge at søge ind på.

Konkret vil regeringen afsætte 310 millioner kroner næste år, voksende til 900 millioner kroner årligt frem mod 2030. Samtidig skal det gøres nemmere også at kunne søge ind på en videregående uddannelse senere, hvis man har svendebrev.

Dette er simpelthen dagens bedste nyhed, og noget vi har arbejdet for i årevis Jenny Braat, direktør, Danske Maritime

Det fremlagde statsminister Mette Frederiksen tirsdag.

I brancheorganisationen Danske Maritime bifalder man det politiske udspil, fordi man her mener, at det kan få stor og positiv betydning i den maritime industri, som allerede nu mangler faglærte.

- Dette er simpelthen dagens bedste nyhed, og noget vi har arbejdet for i årevis. Så stor ros til regeringen, der nu går forrest på en rigtig vigtig dagsorden, siger Jenny Braat, direktør i Danske Maritime.

Forældet udstyr

Jenny Braat tilføjer, at der er brug for et stærkt politisk fokus på at tiltrække dygtige, unge med tekniske kvalifikationer til den blå industri.

- Allerede nu mangler vi i den maritime industri mange faglærte, og ser man i krystalkuglen ser det utroligt bekymrende ud. Hvis ikke vi får vendt udviklingen, kommer vi til at mangle tusindvis af medarbejdere, siger hun. 

Inden for det maritime går udviklingen exceptionelt stærkt, og nogle af vores elever tager faktisk udstyr fra deres praktikplads med på skolen, fordi udstyret der er forældet. Den slags udfordringer skal der rettes op på Jenny Braat, direktør, Danske Maritime

Derfor er saltvandsindsprøjtningen både velkommen og helt nødvendig, siger hun. Og de penge skal nok få ben at gå på. 

- Skolerne trænger i dén grad til en opgradering, så vi får skabt nogle langt mere attraktive og tidssvarende erhvervsskoler. Inden for det maritime går udviklingen exceptionelt stærkt, og nogle af vores elever tager faktisk udstyr fra deres praktikplads med på skolen, fordi udstyret der er forældet. Den slags udfordringer skal der rettes op på, så vi kan få langt flere unge til at gå en teknisk vej og føle stolthed ved deres fag, siger Jenny Braat. 

- Samtidig er det utrolig positivt, at regeringen også vil give unge, der vælger en erhvervsuddannelse, bedre mulighed for at tage en anden uddannelse senere, så man også med et svendebrev fra en erhvervsuddannelse har adgang til de videregående uddannelser. Så alt i alt glæder vi os til at se det politiske forslag få luft under vingerne hurtigst muligt, slutter Jenny Braat.

Forslaget fra Regeringen skal også mindske frafaldet på erhvervsuddannelserne, og udspillet kommer i forlængelse af politisk aftale fra juni, hvor i alt syv partier blev enige om en større omlægning af universiteterne.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109