23948sdkhjf

Forslag: Kommunen skal købe aktier i Ærøxpressen

Onsdag aften, når kommunalbestyrelsen mødes for første gang efter sommerferien, er færgefarten Ærøxpressen mellem Marstal på Ærø og Rudkøbing på Langeland på dagsordenen. 

De økonomiske trængsler for færgefarten skal løses ved, at Ærø Kommune skal købe aktier i det privatejede færgeselskab, mener Dansk Folkeparti og løsgængeren Carl Jørgen Heide.

Det skriver Fyns Amts Avis

De to politikere foreslår, at kommunen skal købe aktier for en million kroner i selskabet. Ærøxpressen har for nylig har åbnet for en aktieemission for at skaffe ti mio. kr. som et led i en aftale med selskabets bankforbindelser for at redde færgeruten.

Men er det lovligt for en kommune at købe aktier? Sten Bønsing, der er professor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, oplyser til avisen, at der næppe er lovhjemmel til det.

- Normalvis må kommuner ikke investere i en erhvervsvirksomhed, men jeg kan ikke sige, om der findes lovgivning, der giver mulighed for det i det her tilfælde. Det er i hvert fald nødvendigt at undersøge det grundigt, inden man foretager sig noget, meddeler Sten Bønsing til Fyns Amts Avis.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095