23948sdkhjf

Brand på bilskibet 'Freemantle Highway' skyldes næppe elbil

En stor brand, der brød ud på 'Fremantle Highway', et skib med 3.784 nye biler ud for Hollands kyst i sidste måned, var sandsynligvis ikke forårsaget af et elektrisk køretøj (EV), ifølge chefen for det bjærgningsselskab, der håndterer vraget. 

Det rapporterer flere medier, heraf nogle med tilknytning til elbilindustrien.

Det Panama-flagede bil- og lastbilskib, der var chartret af rederiet K Line, var på vej til Singapore fra Tyskland, da branden opstod den 25. juli 2023.

Spekulationerne pegede i første omgang på en af de 498 elbiler om bord som årsag til branden, men chefen for bjærgningsselskabet Royal Boskalis Westminster NV, Peter Berdowski, udtalte i sidste uge, at mellem 900 og 1000 biler, inklusive elbilerne, så ud til at være i god stand. Branden menes at være startet på skibets ottende dæk.

Årsagen til branden er stadig ukendt, og bjærgningsoperationen blev styret af Boskalis-ejede Smit Salvage og Multraship. 

Denne hændelse er ikke første gang, at en skibsbrand tilskrives elbiler. I 2022 brød 'Felicity Ace' i brand, og årsagen til den efterfølgende brand er stadig uafklaret.

Selvom elbilbrande har givet anledning til bekymring, viser data, at de er mindre sandsynlige end brande i biler med forbrændingsmotor. 

Ifølge den svenske myndighed for civilt beredskab (MSB) er det 20 gange mindre sandsynligt, at elbiler bryder i brand end benzin- og dieselbiler, hvor 0,004 procent af elbilerne oplever brande sammenlignet med 0,08 procent af biler med fossile brændstoffer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094