23948sdkhjf

Orkan i Norge giver Aarhus 10.000 uventede krydstogtturister

Mens stormen i denne uge har givet store problemer for færgefarten, lystbådehavne og samfundet som helhed, så er der opadvendte mundvige hos turistfolket i smilets by Aarhus.

Orkanlignende tilstande i Norge har fået to store krydstogtskibe til at vende stævnen mod Aarhus i stedet for Stavanger.

I går formiddag anløb det italienske krydstogtskib 'Costa Firenze' på 324 meter længde med knap 5.000 passagerer Aarhus.

- De spurgte, om der var mulighed for at ændre ruten, så de i stedet sejlede her ind til Aarhus, og det sagde vi selvfølgelig ja til. Der var plads ved det, vi kalder omni-terminalen, siger Anders Sass Meyer, kommunikationskonsulent ved Aarhus Havn, til TV2 Østjylland.

I morgen fredag modtager Aarhus endnu et stort krydstogtskib, som ellers skulle have lagt til i Stavanger.

Fredagens skib hedder 'Aidanova'. Det har plads til knap 6.600 passagerer, men det er uvist, om det er fyldt op. Skibet anløber efter planen klokken 06.30.

Det 337 meter lange Aidanova var også i Aarhus fredag den 12. maj, da det egentlig skulle have været i Skagen. Også dengang var det vejret, der forhindrede skibet i at gennemføre sin planlagte sejlads, fortæller TV2 Østjylland.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093