23948sdkhjf

Molslinjen og frivillige reddede nødstedt sejler

Molslinjen var først fremme med hjælp, da en motorbåd tog vand ind. Den frivillige redningstjeneste NordFalcken hjalp sejlerne i land

Et drama til havs udspillede sig lørdag eftermiddag på aarhusbugten, hvor en motorbåd tog vand ind. Ifølge Forsvaret befandt to voksne og et barn sig ombord på båden.

Til alt held var Molslinjens færge Express 3 netop på vej fra Sjællands Odde til Aarhus, da færgen klokken 16.18 blev kaldt via Lyngby Radio, sejlernes nødkanal, og kom de nødstedte sejlere til hjælp.

Færgen blev stoppet, og en redningsindsats igangsat. Det bekræfter Molslinjens kommunikationschef Jesper Maack over for TV2 Østjylland.

Klokken 16.27 søsatte færgen sin såkaldte MOB-båd, hvilket står for mand overbord. Imens blev der på færgen indsat ekstra udkigsposter på broen for at holde øje med situationen, og passagererne blev informeret om, hvorfor færgen lå stille for at undgå utryghed blandt passagererne, fortæller Jesper Maack.

På motorbåden kunne Molslinjens folk konstatere, at en ventil var utæt, og at to pumper ikke virkede. Hvordan de gjorde, vides ikke, men i hvert fald fik Molslinjens folk stoppet vandets indtrængen.

Samtidig kom andre lystsejlere også til, ligesom en redningshelikopter blev set svæve over vandet, uden dog ifølge TV2 Østjyllands oplysninger at blive involveret i aktionen.

Om bord på motorbåden fik Molslinjens folk etableret en trosse til en af de tilstødte sejlere, så Molslinens folk kunne vende tilbage om bord på færgen. Efter 25 minutters indsats blev færgen klokken 16.43 løst fra opgaven af Lyngby Radio, så færgeoverfarten kunne genoptages.

Ifølge Jesper Maack er det med færgernes hyppige frekvens mellem Jylland og Sjælland ikke første gang, at Molslinjen kommer nødstedte sejlere til hjælp, men det sker dog ikke så ofte.

Mens færgen sejlede videre, sørgede sejlere fra det frivillige redningskorps NordFalcken for, at de nødstedte i motorbåden blev hjulpet i land.

Således fremgår det af en facebookopdatering fra NordFalcken, der har hjemme i Egå Marina, at redningskorpset blev adviseret af Joint Rescue and Coordination Centre, også kendt som JRCC, under Forsvaret, om at sejlerne var i nød.

To frivillige kom hurtigt til vands og nåede frem til motorbåden, da denne var stoppet med at tage vand ind. Barnet og den ene af de voksne på motorbåden kom derefter ombord på NordFalcken. Den tredje blev ombord i motorbåden, som NordFalcken tog på slæb til Aarhus lystbådehavn, hvor motorbåden har hjemme.

- To timer senere lå han på egen plads, og NordFalcken kunne returnere til Egå, få tanket og klargjort til næste tur, fremgår det af opslaget fra de lokale frivillige helte.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066