23948sdkhjf

Medie: Søfartsstyrelsen kæmpede for at undgå ansvar for dødsskib

Nu lægges der igen op til, at Søfartsstyrelsens rolle undersøges. Opgaven bliver tildelt den efterforskningsgruppe, som de seneste halvandet år har gransket de økonomiske transaktioner og ejer- og forsikringsforhold bag skibet

Søfartsstyrelsen har siden mordbranden på ’Scandinavian Star’ i 1990 kæmpet hårdt for at undgå at få ansvaret for den manglende kontrol af skibets elendige sikkerhed. 

Det viser interne dokumenter, som dagbladet Politiken har fået adgang til. 

Nu lægger Justitsministeriet op til, at styrelsens rolle skal undersøges af den taskforce, som i forvejen har arbejdet halvandet år med at undersøge økonomi og ejerforhold bag skibet.

I september sidste år fastslog en uafhængig juridisk rapport bestilt af Erhvervsministeriet, at Søfartsstyrelsen skulle have foretaget en havnestatskontrol af skibet, inden det sejlede med passagerer første gang i Danmark 1. april 1990 – kun en uge før den fatale påsatte brand.

Og nu skal Søfartsstyrelsen altså i møllen igen. Opgaven bliver tildelt den efterforskningsgruppe, som de seneste halvandet år har gransket de økonomiske transaktioner og ejer- og forsikringsforhold bag skibet, skriver Politiken.

Dette usædvanlige skridt har Justitsministeriet taget efter ønske fra undersøgelsesgruppen Scandinavian Star Task Force, der dermed står til at få udvidet sit mandat. 

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) har sendt et tillægskommissorium til den politiske følgegruppe i sagen, som har fået frist til 10. august til at komme med bemærkninger, skriver avisen.

Læs den fulde historie hos Politiken, som kræver abonnement eller køb af artiklen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.817