23948sdkhjf

Krydstogtturister skæpper i Skagen, mener handlende

Mens debatten især i København går på, om krydstogtturister spytter nok penge i forhold til, hvad de koster, så er stemningen anderledes positiv i landets nordligste krydstogthavn Skagen, som er nummer to, når det gælder antal gæster fra krydstogtskibe - kun overgået af København.

De lægger rigtig mange penge her hos os Mette Stenbroen, indehaver af Stenbroen Guld og Ure

Glæden i Skagen fremgår af en artikel hos TV2 Nord, som konstaterer, at der er er mange krydstogtanløb, og at det er butiks- og erhvervslivet glade for.

De erhvervsdrivende kan nærmest ikke få armene ned, konstaterer tv-stationen.

- Vi har rigtig mange kunder i butikken, og de lægger rigtig mange penge her hos os, så det har en kæmpe betydning. Og gæsterne fra skibet er også glade, siger Mette Stenbroen, der er indehaver af Stenbroen Guld og Ure.

Og selv om krydstogtgæsterne sover og spiser på skibet, mener Skagen, at det er en god forretning.

- Det er jo ikke kun handelslivet, og restauranterne, og museerne, der får noget ud af sådan et krydstogtskib inde. Det er jo også havnen og busselskaber, der så yderligere kan lægge penge i byen efterfølgende, siger Mathias Rumo der er bestyrelsesmedlem i Skagen Handelsstandsforening.

Kulminerer i denne uge 

Skagen regner med at nå op på over 60 besøg og flere end 150.000 krydstogtgæster, når sæsonen for anløb af krydstogtskibe er færdig i år. Det kulminerer i denne uge, hvor der er seks anløb på fire dage.

Første anløb i går var skibet AIDAnova, der har plads til 6.654 passagerer og 1.646 besætningsmedlemmer. Så det er nærmest en lille by, der anløber Skagen, der til daglig har 7.547 indbyggere.

Kommenter artiklen (2)
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093