23948sdkhjf

Norden køber sig ind i dansk biobrændstof-udvikler

Rederiet Norden har købt en minoritetsandel i firmaet MASH Makes. Det er et dansk-indisk biobrændstof scale-up, der forsker i, udvikler og producerer grønne brændstoffer fra biomasseaffald.

Vi er nødt til at være en større del af forsyningskæden Adm. direktør Jan Rindbo

Det oplyser Norden i en pressemeddelelse.

Med investeringen, der har form af et strategisk partnerskab, sikrer Norden sig adgang til grønt brændstof, især bioolie, til en favorabel pris. 

- Vi kan ikke alene forlade os på traditionelle aftageaftaler med brændstofleverandører for at opnå dekarbonisering i den nødvendige hastighed, som klimaforandringerne kræver. Vi er nødt til at være en større del af forsyningskæden for både at sikre betydelige mængder og attraktive priser, der kan gøre Norden konkurrencedygtig i at tilbyde lavemissions-fragtløsninger til vores kunder, siger Nordens adm. direktør Jan Rindbo i meddelelsen. 

Første forsøg i 2024

Som strategisk partner vil Nordens rolle være at hjælpe MASH Makes med at bringe dets bioolieprodukter ud på markedet for skibsbrændstof og aftage biobrændstof til Nordens egen flåde af tørlast- og tankskibe.

Produktionen af MASH Makes' første bioolieprodukt er i en sen udviklingsfase. Parterne forventer at gennemføre det første forsøg om bord på Nordens skibe i begyndelsen af 2024. 

Desuden er forventningen, at MASH Makes gradvist kan optrappe sin produktion og blive en betydelig leverandør til Nordens flåde inden for de næste tre år på strategisk vigtige steder for dekarbonisering af global rutefart.

- Vi tror på, at dette partnerskab i høj grad vil fremskynde den fortsatte opskalering af vores forretning, siger Jakob Andersen, CEO for MASH Makes.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078