23948sdkhjf

Mærsk opruster globalt luftfragtsnetværk med ny terminal i USA

Ny luftfragtterminal i Atlanta i USA sikrer Mærsk et solidt strategisk fodfæste i med forbindelser til Asien, Stillehavet, Kina og Korea

Mærsk kunne i midten af juli indvie en helt ny luftfragtsterminal i Atlanta i delstaten Georgia i USA på omkring 11.400 kvadratmeter (123.000 kvadratmeter).

Terminalen er lokaliseret godt tre kilometer fra Atlanta Hartsfield Jackson International Airport (ATL), men der er er direkte airside-forbindelse for overførslen af luftfragtscontainere (ULD) mellem terminalen og lufthavnen.

Det skyldes at Mærsks nye terminal er beliggende i Atlanta Tradeports udenrigshandelszone og har status som Certified Cargo Screening Facility (TSA) fra den amerikanske transportsikkerhedsadministration (CCSF),der skal sikre rettidig og sikker håndtering af luftfragt. Dette muliggør ifølge Maersk en prioriteret håndtering af både import- og eksportflyselskabers luftfragtscontainere.

- Maersk styrker vores løfte til kunderne om integrerede, end-to-end logistikløsninger ved at udvide vores luftfragttjenester i et strategisk transportknudepunkt. Vores facilitet i Atlanta forbedrer vores tilbud til kunderne med adgang til en overlegen fleksibilitet i forsyningskæderne, der understøtter vores udvidede regionale muligheder inden for lager og transport. Vi vil være i stand til at udnytte denne forbindelse til at styrke vores luftfragtnetværk på tværs af Nordamerika, Europa, Asien og Stillehavsområdet og verden, udtaler John Wetherell, der er regional chef for luftfragt i Mærsk Nordamerika.

Gunstige vilkår

Den nye logistikterminal er udstyret med har 39 porte til lastvogne og to overdimensionerede opkørselsramper og har status som en Bonded Container Freight Station (CFS) med godkendelse af det amerikanske toldvæsen.

Placering i Atlanta Tradeports giver adgang til lavere told, reducerede ekspeditionsgebyrer og hurtigere transit af gods til og fra varer fra havnen i Savannah. På plussiden tæller også, at Mærsk nye luftfragtsterminal har direkte adgang til Interstate I-75 og I-285 og dermed forbindelse til motorvejsnettet i det sydvestlige USA.

Mærsk fremhæver også i pressemeddelelsen, at "faciliteten" er ideel til lokal og regional distribution, med umiddelbar nærhed af adgang til kommerciel transportkapacitet.

- Stedet vil fungere som et fremadrettet mellemstation for vores egenkontrollerede flyoperationer i Greenville-Spartanburg International, South Carolina – hvorfra vi opererer fem Boeing 747F returflyvninger fra Maersk om ugen til Hahn, Tyskland, og to Boeing 767F-flyvninger om ugen til Shenyang, Kina, med videreforbindelse til Seoul, Korea.

Den nye Atlanta-facilitet bygger videre på flere luftfragtsinitiativer designet til at styrke Mærsks luftfragttjenester i Nordamerika.

Virksomheden åbnede for nylig en ny luftfragt-gateway-facilitet i Chicago for at tilføje flere muligheder for integration af forsyningskæden for kunder, der bruger Chicago O'Hare International og Rockford International.

Der forinden lancerede Mærsk en ny luftfragtsservice mellem South Carolina, Sydkorea og Kina. Her er det dog luftfragtsselskabet Amerijet International, der står for flyvningerne.

Atlanta

Atlanta er et af de vigtigste kommercielle, finansielle og transportcentre i det sydøstlige USA. Over 75 procent af Fortune 1000-virksomhederne har en tilstedeværelse i Atlanta-området, og regionen er vært for kontorer for omkring 1.250 multinationale selskaber.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111