23948sdkhjf

Esbjerg-rederi har tredoblet flåden: Alle fartøjer er nu på kontrakt

Rederi er gået fra 5 til 16 fartøjer, og alle har fået noget at bestille

Trods en tredobling af flåden fra fem til 16 fartøjer på kun få måneder er offshorerederiet MHO-Co, med hovedsæde i Esbjerg, allerede nu lykkedes med at få samtlige nye fartøjer ud på kontrakthyre.

Primo juli er status således, at hele flåden er i fuld beskæftigelse.

Det oplyser rederiet til Søfart.

- Vi ser det som et kæmpe skulderklap fra kunderne, at det hele er lykkedes så hurtigt. Både til vores dygtige folk, der har ligget vandret hele foråret for at håndtere udvidelsen og til vores nye fartøjer, der er et perfekt match til kundernes behov, siger stifter og CEO Mik Henriksen fra MHO-Co.

Vil gerne videre med SES-konceptet

Blandt de nye skibe i flåden er fire fartøjer af SES-typen – Surface Effect Ship . De nye SES-fartøjer er to nybygninger af den topmoderne 2. generation, som leveres fra et norsk værft i juli og september og har en servicefart på hele 38-40 knob. Det er er næsten dobbelt så hurtigt som konventionelle CTV-ere, så de to nye fartøjer bærer meget passende navnene 'Fast' og 'Furios,' fortæller direktøren.

- Vi vil gerne arbejde videre med SES-konceptet, der markant forkorter transittiden for teknikerne, og om et par måneder regner vi med igen at kunne frigøre et SES-fartøj til markedet (...) Det gør en stor forskel, om man kan sejle teknikere ud på en time i stedet for to og den reducerede transittid hjælper kunderne med at optimere deres logistik offshore, siger Brian Schlosser, Commercial Manager hos MHO-Co.

Når de to nye SES-fartøjer er færdigbyggede, sejler de direkte ud på kontrakt for Ørsted, hvor de med base i Grimsby skal servicere havmølleparkerne Race Bank og Westermost Rough ud for Englands østkyst.

- De er chartret på vores hidtil længste kontrakter, som er blandt de allerlængste, branchen har set, og det er et tegn på stor tillid til vores materiel og mandskab, siger Mik Henriksen.

- Nu har vi både de største og de hurtigste fartøjer på markedet, og vi kan se, at flere og flere køber ind på SES-konceptet. (...) Det giver rigtig god mening for både os og kunderne at udvikle et tæt og tillidsfuldt samarbejde med flere langvarige kontrakter, siger Mik Henriksen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11