23948sdkhjf

Nordjysk havn øger overskuddet

Bestyrelsesformanden kalder regnskabet fremragende.

Knap fem millioner kroner mere på bundlinjen.

Det er virkeligheden for Port of Frederikshavn, der netop har aflagt regnskab for 2022.

Konkret lyder overskuddet på 66 millioner kroner imod 61,6 millioner kroner året før. Det svarer til en stigning på 7 procent.

Samtidig er omsætningen steget 46 procent, fremgår det af en pressemeddelelse. 

Og det vækker selvsagt glæde i Frederikshavn.

- Vi noterer med tilfredshed, at vi nu ser resultatet af de nye aktiviteter, som primært udvidelsen af Frederikshavn Havn i 2 etaper har medført. Omsætningen følger forventningerne på trods af, at vi endnu ikke har realiseret den omsætning, som Stena Oils bunkerterminal vil medføre, lyder det fra bestyrelsesformand Bo Uggerhøj.

- Når vi samtidig har afdraget på vores lån for såvel etape 1 og 2 siden 2018, og først i 2022 for alvor har noteret omsætning fra de nye aktiviteter, er det et imponerende regnskab, vi kan fremvise for Frederikshavn Havn, tilføjer han. 

Går planmæssigt

Bestyrelsesformanden noterer sig, at regnskabsåret er gået efter planen.

- Udviklingen følger vores forventninger, og vi ser frem til at være i fuld drift (inkl. bunkerterminalen) fra 3-4. kvartal 2023. Det skal i samme ombæring noteres, at afdragene i 2018-2021 udgør DKK 165 mio., som er taget ud af havnens driftslikviditet - hvilket svarer til 3 års omsætning i den oprindelige havn, så det viser lidt om robustheden i virksomheden.

- Det samme afspejles i vores budgetter og prognoser på kort og langt sigt - nemlig at vi ser ind i en rigtig spændende udvikling såvel aktivitetsmæssigt som økonomisk, slutter Bo Uggerhøj.

Administrerende direktør, Mikkel Seedorff Sørensen tilføjer:

- Udover de allerede gennemførte projekter, hvor vi med en færdigbygget bunkerterminal i 2023 kan se frem til et fuldt driftsår i 2024, så er der allerede nu efterspørgsel efter yderligere baglandsarealer og ikke mindst kajfaciliteter. Vi arbejder for øjeblikket med at udvide aktiviteterne både med eksisterende og nye kunder - efterspørgslen er støt stigende i takt med, at de nye virksomheder er i drift - og flere nye vil gerne være en del af udviklingen i Frederikshavn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125