23948sdkhjf

Semco Maritime vinder kontrakt på Baltica 2-offshore substations

PGE Group og Ørsted har tildelt en EPC-kontrakt på fire 375 MW-offshore substations i Baltica 2-projektet til et konsortium bestående af Semco Maritime og PTSC Mechanical & Construction (PTSC M&C) med støtte fra de primære underleverandører ISC Consulting Engineers og Hyundai Electric.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Offshore-vindprojektet Baltica 2 er beliggende i den sydlige del af Østersøen ca. 40 kilometer fra den polske kyst og skal sættes i drift i slutningen af 2027. 

Offshore-vindparken vil have en kapacitet på omkring 1,5 GW og bliver således Polens største vedvarende energiprojekt med 107 turbiner, der vil producere grøn strøm nok til at dække ca. 2,4 millioner polske husholdningers forbrug.

Kontrakten dækker design, ingeniørarbejde, indkøb, fremstilling og idriftsættelse af de fire offshore substations, der vil blive fremstillet på PTSC M&C’s værft i Vungtau, som er en havneby i det sydlige Vietnam,.

- Vi er stolte over, at Polens største leverandør af strøm og den globale leder inden for offshore vind har tildelt vores konsortium en skelsættende ordre i et af de største offshore vindprojekter i verden. Sammen med vores partner PTSC M&C ser vi frem til at bidrage til den voksende offshore vindindustri i Polen ved at udnytte vores erfaring fra offshore substation-projekter i et tæt samarbejde med PGE Group og Ørsted om at sikre grøn, prisbillig og pålidelig energi til millioner af forbrugere, siger Vice President Renewables, Semco Maritime, Frank Holm.

Semco Maritime vil stå i spidsen for konsortiet med PTSC M&C i Baltica 2-projektet og tage afsæt i konsortiets succesfulde samarbejde i Hai Long Offshore Wind-projektet, der blev iværksat i 2022 og forløber planmæssigt.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094