23948sdkhjf

Marsvin kan spænde ben for vigtig havneudvidelse

Borgergruppe vil have stoppet Odense Havns forundersøgelser til en kommende havneudvidelse af hensyn til marsvin i området

Det kan være slut med Odense Havns planer om en udvidelse af havnen, allerede inden planerne er kommet i gang. En borgergruppe omkring havneløbet har klaget over, at havnen vil gennemføre en række prøveboringer, der skal undersøge havbundsforholdene, inden et projekt om uddybning af sejlrenden kan specificeres. 

Udskydes i måneder

Borgergruppen peger på, at prøveboringerne kan være til gene for de marsvin, der befinder sig i området. Det fortæller Fyns Amts Avis.

Borgergruppen har i deres klage bedt om, at klagen har opsættende virkning, hvilket betyder, at Odense Havn slet ikke kan gå i gang og projektet udskydes i måneder.

Direktør for Odense Havn Carsten Aa undrer sig ifølge avisen over, at det er støjen fra prøveboringerne, som borgerne retter sin kritik imod.

- Området passeres i dag af 1500 skibe - nogle af dem er blandt verdens største - og et mindst lige så stort antal lystbåde, så der er ingen sammenligning med den minimale støj fra den lille platform, der skal sejle rundt i fjorden og tage 31 boreprøver, siger han til Fyns Amt Avis.

Carsten Aa kalder det katastrofalt, hvis borgernes klage får opsættende virkning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109