23948sdkhjf

Havmøllepark øger aktiviteten i Køge Havn

Køge Havn har netop indgået aftale med Siemens Gamesa om anvendelse af havnen i forbindelse med etablering af Aflandshage Havmøllepark i Køge Bugt

Fra 2026 skal 300.000 hustande have grøn strøm fra Aflandshage Havmøllepark, der kommer til at ligge i Køge Bugt syd for Amager.

Det er HOFOR, der står for opførelsen af havmølleparken, der kommer til at bestå af 26 vindmøller fra Siemens Gamesa. 

I forbindelse med opførelsen har Siemnes Gamesa indgået aftale om anvendelse af Køge Havn til formontage og udlastning af vindmøllerne. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Forstærkning af havnen

Aftalen betyder, at et større landareal på Uniterminalen på Køge Havn skal bruges til aktiviteter i den forbindelse. Aftalen inkluderer en forstærkning og udbygning af både kajen og det bagvedliggende areal.

- Med aftalen her får vi skabt et helt nyt fundament for udvikling inden for den grønne omstilling. Det betyder, at Køge får glæde af de arbejdspladser som bliver skabt i den forbindelse – og at vi i Køge bliver eksperter på netop den del, der handler om at montere vindmøller på land, siger borgmester Marie Stærke i forbindelse med aftalen.

Fordel med nærhed

Det bliver blandt andet det danske offshorerederi Cadeler, der skal hjælpe med at fragte møllerne til Aflandshage-feltet og i HOFOR ser de frem til etableringen af den nye havmøllepark.

Dansk rederi skal installere 26 havvindmøller i Øresund

- Med Køge som anlægshavn – og det danske rederi Cadeler som transporterer og installerer vindmøllerne i Øresund - bliver det nu helt konkret muligt for HOFOR at opføre vores 26 havvindmøller og samtidig bidrage til havnens udvikling. Det er en stor fordel for opførelsen af vindmølleparken, at havnen ligger så tæt på, siger Susanne Juhl, der er bestyrelsesformand for HOFOR.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094