23948sdkhjf

IMO udskyder krav om nyt radioudstyr

Leverandørernes udfordringer med at levere næste generations radioudstyr, får nu IMO til at udskyde kravene til nyt radioudstyr

Efter pres fra blandt andet Danske Rederier har IMO's Søsikkerhedskomité (MSC) besluttet at udskyde, hvornår skibe fremover skal have næste generation radioudstyr på plads. Det oplyser Danske Rederier i en pressemeddelelse.

I fremtiden vil handelsskibe skulle have installeret et moderniseret, såkaldt GMDSS radioudstyr (Global Maritime Distress and Safety System) om bord.

4 år ekstra

Men ifølge Danske Rederier har producenterne af det nye udstyr ikke været i stand til at leve op til de nye standarder og følge med efterspørgslen, og det er på denne naggrund MSC har valgt at udskyde ikrafttrædelsesdatoen.

- Vi er selvfølgelig optaget af at få det nyeste og bedste radio- og sikkerhedsudstyr om bord på vores skibe, men da producenterne ikke er klar og melder om en lang leveringstid på de nye GMDSS-systemer, så giver det kun mening at udskyde kravet, så vi ikke straffer rederier, der gør, hvad de kan for at overholde reglerne, siger Morten Glamsø, sikringschef i Danske Rederier.

IMO’s Søsikkerhedskomité har valgt at udskyde udstyrskravet til at gælde fra den 1. januar 2028, i stedet for fra den 1. januar 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094