23948sdkhjf

Vejle Erhvervshavn sætter skarpe klimamål

Erhvervshavnen i Vejle lægger i et nyt strategisk oplæg an til nye klimamål, som ifølge havnebestyrelsen er mere ambitiøse end dem, man ellers hører fra danske virksomheder, og som kan aflæses i de nationale målsætninger, hvor Danmark vil være klimaneutral i 2045.

Havnens bestyrelse har besluttet, at driften skal være CO2-neutral allerede i 2029, hvilket havnen melder ud i en pressemeddelelse.

Vejle Erhvervshavn ønsker at gå videre end blot at tage vare på sin egen drift. Således er det også besluttet, at skibe i havnen skal kunne forsynes med landstrøm senest i 2029. Dermed lever havnen op til EU’s målsætninger for skibstransport og minimerer skibenes udledning af CO2, når de ligger i havn.

- Men vi ønsker ikke at stoppe her. Et andet mål er, at vi positivt vil bidrage med et overskud af CO2-neutral energi til gavn for samfundet og virksomhederne på havnen. Vi har stadig mange kvadratmeter tage, hvor der kan produceres solenergi, men hvor der står lovgivningsmæssige forhindringer i vejen. Vi vil arbejde aktivt for at påvirke lovgivningen, så vi kan bidrage med grøn strøm til produktionsvirksomhederne på havnen, siger bestyrelsesformand Torben Elsig-Pedersen i pressemeddelelsen. 

Der arbejdes også på anlæg til flydende CO2, der kan understøtte udviklingen af alternative energiformer som Power-to-X, der skal forvandle grøn strøm til brændstoffer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109