23948sdkhjf

Havplan: Rederier hilser nye CCS-zoner velkommen

Fire helt nye zoner til lagring af CO2 er et af punkterne i den netop præsenterede havplan. Et vigtigt skridt for at fremme lagringen af CO2 i undergrunden herhjemme og for at sikre grønne arbejdspladser, mener Danske Rederier

Fire områder under den danske havbund kan i fremtiden komme til at lagre CO2.

Det står klart efter, at regeringen med opbakning fra samtlige partier i Folketinget har præsenteret en ny havplan.

Havplanen udstikker overordnede linjer for brugen af havområderne omkring Danmark, og hvordan man tilgodeser forskellige interesser.

I Danske Rederier har man blandt andet interesse i at forbedre mulighederne for CO2-lagring herhjemme, og derfor er adm. direktør Anne H. Steffensen godt tilfreds med udsigten til nye CCS-zoner (zoner til lagrind af CO2, red.).

- CCS har en åbenlys gevinst ved at vi kommer af med noget CO2, som ellers kunne være endt i atmosfæren. Men det har også den store gevinst, at det giver maritime grønne arbejdspladser, og i bedste fald vil en del af de ansatte, som tidligere arbejdede indenfor olie og gas kunne arbejde med CO2-lagring i fremtiden, siger Anne H. Steffensen, direktør i Danske Rederier.

Grønne arbejdspladser

Danske Rederier har både medlemmer, som er engageret i den egentlige lagring af CO2 i fremtidige udtjente olie- og gasfelter, serviceringen af dem, og medlemmer som er klar til at transportere CO2 i fremtiden.

Udover nye områder til CO2-lagring beskæftiger havplanen sig med øvrige aktiviteter på havet, som i høj grad er relevante for Danske Rederier.

- Havet er vores hjemmebane, og derfor er det positivt, at man laver en helhedsplan for havet med bred opbakning, som sikrer rammerne om alt fra sikre sejlruter til udbygning af havvind og råstofindvinding, siger Anne H. Steffensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094