23948sdkhjf

Skibsingeniør opruster inden for forsvarsområdet

Den danske skibsdesigner OSK Group vil cementere sin position inden for flådeskibsdesign med etableringen af ​​OSK Defence.

OSK Defence skal være en strategisk afdeling, der udelukkende er beskæftiget med specialiseret flådedesign, både nationalt og internationalt.

Leder af den nye afdeling bliver kommandørkaptajn Lars Povl Jensen, som har mere end tyve års erfaring i internationale og arktiske flådeoperationer. Hans lange erfaring tæller opgaver som orlogskaptajn på flådefartøjer som Esbern Snare, Knud Rasmussen og Absalon samt ledende officer og operativ officer med stor indsigt i, hvordan højt specialiserede flådefartøjer skal designes, deres operationelle profiler, og de komplekse tekniske krav til fremtidige specialoperationer.

- Vi er virkelig glade for at byde Lars Povl Jensen velkommen til OSK Defence, da hans operationelle ekspertise komplementerer vores designfilosofi, siger Jacob Høgh Thygesen, CEO i OSK Group, og fortsætter:

- Både den globale og især også den danske og arktiske bevidsthed om klimaforandringer gør det utvivlsomt, at vi ved design af nye forsvarsfartøjer skal have stort fokus på de nye fartøjers operationelle profil. Dette inkluderer energiforbrug gennem hele deres livscyklus og lige så vigtigt at designe fartøjerne til deres højt specialiserede formål, men alligevel have fleksible missionsbaserede modulariseringsmuligheder. Med denne stærke kombination af Lars Povl Jensens uovertrufne forståelse af de operationelle krav til en fremtidig flåde og vores referenceliste i verdensklasse inden for skibsdesign, er vi sikre på, at vi vil kunne tilbyde innovative og konkurrencedygtige designs både til dansk og internationalt formål.

Lars Povl Jensen påbegynder i OSK Defence i løbet af sommeren 2023 efter at have afsluttet sine operative forpligtelser i Søværnet.

OSK Group har store forventninger til fremtiden inden for forsvarsområdet i og med, at der i de kommende år skal investeres massivt i alle danske værn.

I oktober 2022 øremærkede den danske regering 37 mia. kr. til investeringer i Søværnet. En ny 10-årig forsvarsstrategi skal forhandles til foråret, hvor et af de centrale emner bliver at skitsere strategien og kravene til udviklingen af ​​flådens nybygningsprojekter, der spænder over en række forskellige fartøjer som patrulje, kystredning, søværnets hjemmeværn, arktiske fregatter, arktiske patruljefartøjer med videre.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112