23948sdkhjf

Vigtigt skridt for milliardinvestering i Vordingborg Havn

Politikerne i Vordingborg Kommune har netop besluttet at indlede en lokalplansproces for udvidelsen af Vordingborg Havn

Der kan på sigt blive tale om investeringer i grøn energiproduktion i milliardklassen på Vordingborg Havn, efter kommunalbestyrelsen har vedtaget at igangsætte en lokalplanproces for en udvidelse af havnen med produktionsfaciliteter for grønt brændstof.

Det er de grønne virksomheder, Arcadia eFuels og Vordingborg Biofuel, der har planer om at etablere sig på havnen, og som har brug for de ekstra kvadratmeter.

Multi-pier

Vordingborg Havn ønsker i den forbindelse at etablere et nyt havneanlæg, som består af en kaj, kajgade og et tilstødende havneareal. Anlægget kaldes for en multi-pier, fordi den har flere funktioner. Herudover skal havnearealet på pieren bruges til en stigende import og produktion af råstoffer, sand og grus af en eksisterende kunde.

Vordingborg Havn centrum for milliardsats på dansk PtX-teknologi - skaber 60 nye arbejdspladser

Multi-pieren er desuden afgørende for de to nye virksomheder, der tilsammen vil investere i omegnen af 10 milliarder i produktionsanlæg på Vordingborg Havn, fremgår det af pressemeddelelse fra havnen. 

"For at både materialer til produktionen kan indskibes samt for at slutprodukterne, i form flydende eFuels og biobrændstof, kan udskibes er det nødvendigt med det nye kajanlæg. Med det nye anlæg får havnen mere kapacitet til afvikling af de mange skibsanløb som vil stige i de kommende år, i takt med at godsmængderne øges. Det nye anlæg vil også imødekomme den stigende og løbende efterspørgsel på havnearealer fra havnens nuværende og nye kunder," hedder det i meddelelsen.

Banebrydende virksomheder

Arcadia eFuels og Vordingborg Biofuel fremstiller henholdsvis fossilfrit brændstof til fly og skibsbranchen.

- Vi må og skal forholde os til udviklingen og den grønne omstilling, og Vordingborg Havn har nu i flere år arbejdet med tiltag, der skal understøtte de politisk vedtagne målsætninger. Når to virksomheder ønsker at investere i omegnen af 10 milliarder kroner i vores kommune, og endda bliver banebrydende inden for deres felt, skal vi naturligvis bakke op og hilse dem velkomne, siger havnestyrelsesformand, Daniel Irvold (K) i forbindelse med vedtagelsen af lokalplanprocessen, der forventes endeligt afsluttet i starten af 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094