23948sdkhjf

Nor-Shipping 2023: Fiskekutter kåret som Årets Skib 2023

Avanceret fiskekutter er netop kåret til årets skib ved Nor-Shipping 2023 i Oslo. Et nybrud i fiskeindustrien, lyder det i begrundelsen

Fabrikstrawleren 'Ecofive' er netop kåret som "Årets skib 2023" ved Nor-Shipping 2023 i Oslo. Bag skibet står  Bluewild, Ulstein Design & Solutions og Westcon og i begrundelsen for valget af fiskekutteren til årets skib fremhæves, at kutteren byder på banebrydende teknologi med flere innovationer til en grønnere fiskerflåde.

Det er første gang, at et fiskerfartøj har modtaget denne pris. 

Juryen peger blandt andet på fartøjets hybrid-løsning med hensyn til fremdrift, hvor skibet er udstyret med en batteripakke på 1.130 kWh, der kan give emissionsbesparelser på helt op til 40 pct. ved visse operationer i forhold til konventionelle fiskefartøjer af denne type.

Også det dobbelte fremdriftssystem med rordyser fremhæves som det vigtigste enkeltområde for energieffektivitet. Alene dette system reducerer energiforbruget med 15 procent sammenlignet med konventionelle fartøjer af samme type, lyder vurderingen fra juryen.

ECOFIVE: Bluewild's innovative trawler of Ulstein design

Også selve fangstteknologien har fået en teknologisk overhaling - lige fra fiskene lander på skibet, til de er et færdigt produkt. Blandt andet flyder fangsten ind i skibet under vandlinjen, hvor den kan opbevares i tanke om bord.

Det er det norske magasin Skipsrevyen, der uddeler prisen.

Fakta om 'Ecofive'

  • Anvendelse: Fiskeri af hvidfisk og rejer
  • Reder: Bluewild AS
  • Skibsdesign: Ulstein Design & Solutions AS
  • Skibsbygning: Westcon Yards
  • Længde: 73,2 m
  • Lastrum: 2.000 kubikmeter
  • Trawl: tripeltrawl og pelagisk trawl.

Kilde: Ulstein

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078