23948sdkhjf

Storfusion fører til lukning af dansk OSM-afdeling

Ifølge kilder tæt på Søfart er der tale om et tocifret antal medarbejdere, der måske mister jobbet

Opdateret torsdag 8.31 med oplysninger fra OSM, at ingen er fyret endnu, men at OSM Thome er gået i dialog med 10 medarbejdere om deres ansættelsesforhold. 

Den norske koncern OSM Maritime lukker ship management-afdelingen i Hellerup ved udgangen af året.

OSM bekræfter over for Søfart, at det drejer sig om 10 medarbejdere, men at ingen er blevet fyret endnu. OSM Thome er ved at finde ud af, hvad der skal ske med disse medarbejdere, lyder det i en mail til Søfart. 

Lukningen af afdelingen kommer i kølvandet af fusionen mellem OSM Maritime Group og Thome Group, som officielt blev godkendt af konkurrencemyndighederne tirsdag.

- Det giver mening at centralisere den ekspertise, vi har i det segment, på én lokation, oplyser OSMs ledelse i et skriftligt svar til Søfart. 

OSM beholder dog de fysiske rammer på Strandvejen under det nye navn OSM Thome, hvor de øvrige funktioner fortsætter.

OSM Maritime oplyser til Søfart, at alle berørte medarbejdere er informeret og får tilbudt support gennem virksomheden.

Direktøren er på plads

Fusionen mellem OSM Maritime Group og Thome Group blev godkendt af de norske konkurrencemyndigheder tirsdag 23 maj. Efter sammenslutningen beskæftiger virksomheden 31.000 ansatte, hvoraf 2.000 af dem arbejde onshore.

Direktøren for det hele bliver Finn Amund Norbye, der tidligere var direktør i OSM Maritime. Den nu tidligere administrerende direktør i Thome Group, Olav Nortun, bliver næstkommanderende og indtager rollen som sammenslutningens COO (vicedirektør).

De danske aktiviteter

Ligesom OSM har Thome også danske aktiviteter.

Thome Ship Management Denmark blev etableret 1. juni 2013 og fik til huse i Danmarks Rederiforenings lokaler i indre København. 

Thome Ship Management arbejder world-wide og inden for stort set alle segmenter - inklusive offshoreenheder. Hovedvægten på tankfart (alle segmenter), bulkfart og containerskibe. Hovedparten af kunder kommer fra det skandinaviske shippingmiljø, hvilket også afspejler sig i sammensætningen af gruppens ledelse i Singapore, der er meget skandivisk præget. 

Ud over Skandinavien har Thome Group bl.a. et stort klientel i Japan. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082