23948sdkhjf

Cybertruslen stigende mod danske havne

Center for Cybersikkerhed advarer i ny vurdering om stigende risiko for cyberangreb mod danske havne

Cybertruslen mod de danske havne og logistikvirksomheder er "meget alvorlig". Det vurderer Center for Cybersikkerhed i en nye trusselsvurdering, der refereres af Børsen

Havne og logistikvirksomheder er en del af den kritiske infrastruktur, der skal holde landet sammen og kørende også i krisetider.

Forberedelse

 - Det kan være danske havnes og logistikvirksomheders rolle for det danske forsvar, men det kan også være i forhold til allierede lande, hvis man eksempelvis skal understøtte transport af enten eget militær eller allierede landes militær. Her vil man være interessant som et mål, der potentielt set kan blive bremset. Det er grundlæggende set forberedelse til eventuel fremtidig krig, siger Mark Fiedel, chef for cyberanalyse hos Center for Cybersikkerhed, til avisen.

Cybertruslen mod de danske havne er på højeste niveau

Det er ikke kun havne, der er i fare for cybertrusler og cyberangreb. Vurderingen fra Center for Cybersikkerhed er, at der er høj risiko for at danske institutioner og virksomheder bliver udsat for cyberspionage inden for de næste to år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109