23948sdkhjf

Uopmærksom besætning forvekslede bøjer ved indsejling

Det var formentlig træthed blandt besætningen, der førte til, at 'M/F Ærøskøbing' sejlede på grund tidligere på året

Besætning tog efter al sandsynlighed fejl af nogle bøjer under indsejling til Ærøskøbing, hvorefter færgen 'Ærøskøbing' gik på grund i indsejlingen.

Det er en af konklusionerne i Søfartsstyrelsens rapport om hændelsen som refereres af fyens.dk.

Ifølge rapporten tog besætningen fejl af to bøjer og havnede på den forkerte side af Ærøskøbing Fyrpæl ved indsejling og stødte efterfølgende på grund.

- Når vi sejler tusindvis af gange på ruten om året, så kan sådan noget ske. Det må jo ikke ske, men det sker, at der kan være et element af uopmærksomhed. Det vil vi gøre en indsats for at undgå sker igen, siger rederidirektør Keld Møller, Ærøfærgerne til Fyens.dk.

Fyns Amts Avis har fået aktindsigt i tilsynsrapporten, der blandt andet beskriver, at det blæste 10-15 meter i sekundet og bølgerne havde en højde på 1-1,5 meter. Ingen personer kom til skade, da skibet løb på grund.

"Dog blev der denne gang taget fejl af bøjerne. Da dette sker er styrmanden ved at tage kontrollen og tage skibet på håndstyring i henhold til skibets faste procedurer. Det kan tænkes, at dette skift i hvem, der har kontrollen har medført uopmærksomhed, som så har medført at der er blevet taget fejl af bøjerne", står der i rapporten ifølge fyens.dk.

Rederiet oplyser til Søfartsstyrelsen, at de vil sætte fokus på faren for "rutinetræthed" og risikoen for manglende opmærksomhed, når der skiftes kontrol på broen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078