23948sdkhjf

Viking skal levere nyudviklede flåder til danskdesignede færger i New Zealand

Vikings (Viking Life-Saving Equipment) nyudviklede redningsflåde Viking Life Craft er nu på vej ud på de første skibe. Flåderne skal mere præcist udgøre hovedevakueringssystemet om bord på to newzealandske jernbane-ro/pax-færger, der er under bygning i Sydkorea. 

Færgerne, der er designet i Danmark af OSK-Ship Tech, er kontraheret af det newzealandske jernbaneselskab Kiwi Rail til (Interislander) sejlads mellem New Zealands to hovedøer.

Hver af de to færger får fire 203-personeres flåder om bord. Evakueringen af passagerne ned til flåderne sker via Escape Way-4-chute systemer.

Fylder mindre

- Under udviklingsprocessen af Life Craft har kompakthed været en vigtig parameter vejen igennem. For Interislander-færgerne såvel som ethvert andet skib, der vil være et stort aktiv i hvad angår både sikkerhed, komfort og efterspørgsel efter plads på dækket til at udnytte til andre formål, siger Niels Frænde, Vice President Life Craft Sales hos Viking.

Han suppleres af Anders Ørgård, CCO hos OSK-Ship Tech:

- Uanset om det er en færge eller et krydstogtskib, er integrationen af sikkerhedssystemer altafgørende i designprocessen, hvilket betyder, at det til tider vil være en prioritet på bekostning af æstetik eller komfort. Det her system gør denne afvejning irrelevant ved at tilbyde en løsning, der – udover at være et state-of-the sikkerhedssystem – også både er praktisk, let og visuelt tiltalende.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Udstilling om navigationsskolens historie: Dette maleri var ikke blevet hængt op i dag
Mærsk: Walmart og Amazon kræver CO2-neutrale skibe efter 2040
EU-lande anbefaler skarpe delmål for skibsfarten i 2030 og 2040
Forsvarsforlig: Danske flådefartøjer ikke klar til krig
Blue Water klar til globalt eventyr - USA er i kikkerten
Søfartselever vinder DM på at slukke elbil-brande på skibe
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.484