23948sdkhjf

Skoleskibet ’Georg Stage’ skal evalueres

Skoleskibet ’Georg Stage’s bevilling til to årlige togter udløber med udgangen af 2023. Derfor vil skibet evaluere og offentliggøre de opnåede resultater med dobbelttogterne.

Beslutningen om en evaluering er truffet af Skoleskibets direktør Asser Amdisen:

- Vi fik en bevilling til dobbelttogt i 2022 og 2023, og jeg mener, det er vigtigt, at vi dokumenterer, hvad samfundet får for pengene, siger han.

- Man oplever en enorm efterspørgsel på vores elever fra arbejdsgiverne i Det Blå Danmark, og vi vil gerne komme dem i møde ved at gøre dobbelttogtet permanent. Det kræver dog politisk velvilje, siger Asser Amdisen desuden.

Tid til to togter

Evalueringen skal blandt andet se på optagelsestal, gennemførelsesprocent, og undersøge om der er geografisk balance i rekrutteringen af elever.

Skoleskibet’ Georg Stage’ er på finansloven sikret ét årligt togt, men da uddannelsen om bord tager 20 uger, kan skibet sejle to gange om året. Eleverne bliver uddannet til ubefarne skibsassistenter, det første trin på en karrierevej til søs. På hvert togt er der plads til 63 unge.

Evalueringen vil også se på Skoleskibets ophold i danske havne, hvor tilstedeværelse, havneaktiviteter og åbent skib fungerer som en flydende reklamesøjle for rekrutteringen til Det Blå Danmark.

Fakta om sagen

Dobbelttoget koster 8 mio. kr. på finansloven. Det kan gøres så relativt billigt, fordi stiftelsen også modtager gavmilde donationer fra fonde og private.

Øvrige data stammer fra følgende rapporter fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd: ”Georg Stage samler frafaldne unge op”, og ”Georg Stage hjælper unge på ret køl i livet” (2020).

70 pct. af eleverne har enten afbrudte eller ingen uddannelser bag sig ved togtstart.

99,5 pct. af ’Georg Stage’s elever er i arbejde eller uddannelse syv kvartaler efter endt togt, ifølge Uddannelses-og Forskningsministeriets tal.

Evalueringen foretages internt og omfatter togt 2022-1, 2022-2, og for togt 2023-1 og 2023-2, der først afsluttes senere på året, indgår optagelsestal og foreløbige resultater.

Kilde: Stiftelsen Georg Stages Minde

Kommenter artiklen (2)
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Færøerne strammer begrænsninger for russiske fartøjer
Vattenfall klar til kabeludlægning: Håber på svag vind
Nedslidt færge får fem år mere
Havarikommission henlægger sag om Express 5's kajangreb
Ny topchef på vej til Gøteborg Havn
Wärtsiläs danske CEO: Vi er præcist der hvor vi gerne vil være
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094