23948sdkhjf

Shippingbranchen ser ind i astronomisk milliardregning for grøn omstilling

Op mod 40.000 mia. kr. kommer det til at koste for shippingbranchen at gennemføre den grønne omstilling, vurderer storbank

Vurderingen kommer fra den schweiziske storbank UBS og refereres af finans.dk. Banken gør dog også opmærksom på, at regningen i vid udstrækning sendes videre til forbrugerne, der dog kun vil se en ringe prisstigning på et par sneakers produceret i Asien, da de ekstra grønne udgifter fordeles ud på mange varer.

UBS har vurderet, at den grønne omstilling vil koste shippingindustrien frem til 2050 vil koste shippingbranchen 2.000 mia. kr. årligt fra 2030.

Danske virksomheder i front

Ifølge UBS vil forbrugspriserne kun stige med én procent som følge af den grønne omstilling.

Rapporten fremhæver ifølge Finans og A.P. Møller-Mærsk og DSV som to shippinggiganter, der tidligt har omfavnet den grønne omstilling, hvilket kan vise sig at være en betydelig fordel på sigt, hvilket Mærsk er enig i

Mærsks første metanolskib forlader tørdok

"Det er vigtigt at komme i gang med den grønne omstilling hurtigt og i dette årti, bl.a. fordi det tager lang tid for branchen at udskifte hele flåden til at kunne sejle på grønne brændstoffer," skriver Mærsk til Finans.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096