23948sdkhjf

Runder milepæl: Desmi træder ind i eksklusiv klub af danske industrivirksomheder

Den nordjyske pumpeproducent rundede i 2022 1.000 medarbejdere. Dermed træder Desmi ind i en eksklusiv klub af danske industrivirksomheder, der har nået et firecifret antal medarbejdere. Blandt de seneste til at nå det er Universal Robots og Eltronic

- Vi rundet 1.025 medarbejdere, for at være helt præcis, med udgangen af december 2022. Jeg tror, vi er gået lidt op siden, så vi er faktisk tættere på 1.100 medarbejdere nu, fortæller CEO Humphrey Lau, og fortsætter:

- Det har været med til at supportere og støtte op om den voldsomme vækst, som vi har haft i 2022.Vi har fortsat vores globalisering, så mange af de medarbejdere er kommet til i forskellige dele af verden. Det gælder selvfølgelig både produktionsmedarbejdere og supply chain-medarbejdere, men ikke mindst også nogle salgsmedarbejdere, som sidder rundt omkring i verden.

Desmi offentliggjorde onsdag regnskab for 2022, og i lighed med antallet af medarbejdere var der også kraftig vækst på alle nøgletal. Omsætningen steg med 47 procent til 1,880 mia. kr., og overskuddet før skat med 62 procent til 199,5 mio. kr.

Det er især datterselskabet Desmi Ocean Guard, der producerer ballastvandssystemer til skibsfarten, som har haft høj vækst, og derfor har man også mandet op her, og det er især sket uden for Danmarks grænser.

- Produktionen af ballastvandsystemer varetages af Desmi Pumping Technology, og der er det største produktions-site, vi har, i Kina. En stor del af komponenterne kommer derfra, men en del af systemerne, og stadigvæk den største del af ballastvandsystemerne, er bygget her i Nørresundby. Og det har vi også mandet op til, forklarer CFO Jan Thaarup.

Med den høje vækst in mente er Humphrey Lau ikke i tvivl om, at der bliver brug for flere medarbejdere i de kommende år. Desmi blev i sommeren 2022 overtaget af kapitalfonden One Equity Partners, og de har allerede signaleret forventninger om vækst hos den nordjyske pumpeproducent.

- Vi vil i løbet af 2023 yderligere styrke vores kompetencer. I takt med at vi får vores strategi på plads, vil vi tilføje medarbejdere på nogle udvalgte kompetenceområder for at støtte op om den strategirejse, som vi skal på, lyder det fra Humphrey Lau.

Af de knap 1.100 medarbejder, arbejder cirka 300 i Danmark. Cirka 250 af disse har deres daglige gang i Desmis hovedkvarter i Nørresundby, mens de resterende arbejder i Odense og Hvidovre.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109