23948sdkhjf

Politikreds anskaffer egen hurtiggående patruljebåd

Midt- og Vestsjællands Politi har nu indkøbt sin egen båd til brug for sin maritime indsats i bugter og fjorde i politikredsen

Hidtil har man været nødt til at benytte Marinehjemmeværnets både, når man skulle ud for at kontrollere, om sejlere og andre havde orden i tingene. Men nu har politikredsen fået sin egen hurtigbåd.

Båden er en Bombard Explorer 700 på syv meter. Det er en RIB-båd med fast bund og oppustelige gummipontoner på siderne. Båden har to påhængsmotorer og kan sejle op til 40 knob. For at give god plads til at personalet kan arbejde, er båden kun indrettet med fire faste sæder, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til Søfart.

Maritime indsatskoncept

Båden kan fragtes rundt i politikredsen på en trailer og sættes i vandet, hvor der er behov for den. Midt- og Vestsjællands Politi har en kystlinje på over 500 km.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser endvidere, at båden bliver en del af kredsens maritime indsatskoncept, hvor borgerne har mulighed for at bestille en kontrol på vandet, hvis borgerne oplever utryghedsskabende sejlads i et område. Ligesom det i dag er muligt for borgerne at bestille en færdselskontrol.

Parallelt med indsatsen på vandet øges politiets synlighed og tilgængelighed også på land ved indsættelse af en mobil politistation, der kan gå i dialog med borgerne og besvare spørgsmål om gældende regler på havet og om politiets indsats til søs.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Blue Water langer ud efter rederiernes skattefordel: “Det skal jo være på lige vilkår”
Nobelprismodtager advarer skibsfarten om nedgang
DTU satser på synlighed: - Studerende skal have øjnene op for branchens udfordringer
Vigtigt skridt for milliardinvestering i Vordingborg Havn
Nor-Shipping 2023: Fiskekutter kåret som Årets Skib 2023
Havnearbejder-”pjæk” lukker containerterminaler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11