23948sdkhjf

Rønne Havn vil have længere kaj til større skibe

Rønne Havn vil gerne kunne tiltrække større skibe og evt. flere krydstogtskibe, men det kræver mere kajplads, som havnen ønsker skal placeres nord for havnen

Rønne Havn har bedt regionskommunen om at se på en ny lokalplan for den nordlige del af havnen. Havnen vil nemlig gerne anlægge en ny kaj, der både kan bruges af krydstogtskibe andre skibe som fx. søværnet.

Det fortæller Bornholms Tidende i anledning af, at havnens ønsker er kommet på dagsordenen til natur-, miljø- og planudvalgets møde.

Forslag fra offentligheden

Rønne Havn har allerede mulighed for at bygge en krydstogtkaj på dette område, men havnen vil gerne have flere muligheder for anløb af skibe, så derfor ønsker havnen også en meget længere kaj, end den nuværende lokalplan giver mulighed for.

Første skridt i den ønskede planlægning vil være, at Kommunalbestyrelsen indkalder ideer og forslag fra offentligheden til anvendelser af området, ikke mindst hvordan de trafikale forhold kan håndteres, og hvordan de ubenyttede områder i dag bedst kan inddrages til havneaktiviteter.

Herefter vil kommunalbestyrelsen tage stilling til, hvad der videre skal ske i processen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078