23948sdkhjf

Mærsk-logistik skuffer analytiker

Maersk Logistics & Services gik 20 procent frem i første kvartal – men den organiske vækst var negativ

Maersk Logistics & Services øgede omsætningen i første kvartal med 21 procent til 3,5 milliarder USD. I samme kvartal 2022 var omsætningen kun 2,9 milliarder USD.

Men omsætningsfremgangen i Maersks logistikforretning kommer fra opkøb. Den organiske omsætningsudvikling var et minus på 9 procent.

- Hvis jeg tager udgangspunkt i min egen prognose for udviklingen i Maersks logistik-aktiviteter, årsregnskabet for 2022, så må jeg sige at udviklingen er skuffende, siger senioranalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank til SCMNews.

Vanskeligt marked

Senior analytikeren understreger, at markedet har været meget vanskeligt i første kvartal på grund af faldende volumener, reduktion af lagerbeholdninger og store ratefald.

- Tallene skal jo også ses på den helt usædvanlige markedssituation i 2022 med meget kapacitetsmangel og helt usædvsnligt høje fragtrater. Derfor skal man også være meget varsom med at fortolke kvartalets udvikling mere langsigtet. Mærsks forventning om øgede volumener i andet halvår, er troværdig, da nedbringningen af lagrene formentlig er tæt på at være slut og derfor må volumenerne også forventes stige inden for relativt kort tid, siger Mikkel Emil Jensen, og  tilføjer:

- Det er meget vigtigt, at Mærsk viser at strategien om profitabel vækst i de landbaserede aktivitet også virker i makroøkonomisk modvind, og at de flotte resultater i 2022 ikke kun var et produkt af ekstraordinære markedsomstændigheder.

Opkøb trækker op

Maersk skriver om udviklingen i logistikforretningen:

Logistic & Services fortsætter med at skalere til vækst ved at udvide forsyningskæder og lagerfaciliteter. Her fremhæves opkøbene og konsolideringen af opkøbene af Pilot, LF Logistics og Senator International og 2023-opkøbene af Martin Bencher Group og Grindrod Logistics er de vigtigste bidragydere til omsætningsvækst med en omsætning på USD 859 mio. i 1. kvartal 2023.

Den organiske omsætning var som nævnt ovenfor 9 procent lavere i forhold til 1. kvartal 2022. Det skyldes ikke bare lavere volumener, men også faldende luftfragtrater.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125