23948sdkhjf

Fincantieri leverer to luksuskrydstogtskibe til Viking og Oceanien

I sidste uge kunne det italienske værft Fincantieri aflevere to krydstogtskibe i luksusklassen

I kølvandet på coronanedlukningerne mærker krydstogtindustrien igen stor interesse for ferier til søs, og passagererne er ved at vende tilbage. Og nogle af dem kan glæde sig til at komme ombord på helt nye skibe, idet værftet Fincantieri netop har afleveret to krydstogtskibe i luksusklassen.

Det fortæller Maritime Executive.

Flere besætningsmedlemmer

Det ene skib er 'Vista', som Fincantieri leverede til Oceania Cruises, der ejes af Norwegian Cruise Line. 'Vista' er 242 meter langt og 67.000 bt. og er det første af tre skibe Fincantieri leverer til Norwegian Cruise Line i 2023. 'Vista' er det første af to nye krydstogtskibe i selskabets nye Allura-klasse og selskabets første nybygning i ti år. 'Vista' hævdes af selskabet at have "de mest rummelige standardkabiner til søs", og har en en samlet passagerkapacitet på 1.200 og 800 i besætningsmedlemmer, hvilket ifølge Maritime Executive også giver skibet et af branchens højeste antal besætningsmedlemmer i forhold til antallet af passagerer.

'Vista' skal først og fremmest sejle på den amerikanske østkyst og i Caribien.

Forsøg med brændselsceller

Det andet skib, som Fincantieri leverede var det 228 meter lange 'Viking Saturn' på 47.800 bt., der er det tiende krydstogtskib bygget til Viking i denne klassen. Vikings strategi er at bygge identiske skibe, som hver er på 47.800 bruttotons med plads til 930 passagerer. Viking har yderligere bestilt seks skibe, der vil blive leveret i perioden 2024 til 2028. Næste generation vil blandt andet som forsøg udstyres med brintbrændselsceller.

'Viking Saturn' navngives officielt den 6. juni 2023 i New York og skibet vil i sin første sæson sejle to nye krydstogter mellem New York og Reykjavík, Island, og mellem Reykjavík og Bergen, Norge.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109