23948sdkhjf

Ikonisk dansk skoleskib frygter finansloven

Med finanslov 2023 på plads starter forhandlingerne nu om næste års brug af skattekronerne, og for Skoleskibet ’Georg Stage’ kan det blive skæbnesvangert

I 141 år har Skoleskibet ’Georg Stage’ trænet søfolk, og nutidens uddannelse tager 20 uger. Den tremastede fuldrigger kan derfor optage to hold elever om året, men fra 2024 har skibet ikke længere bevilling til dobbelttogt.

Når vi er ude at repræsentere Det Blå Danmark i landets havne, så står der unge mennesker på kajen og vil gerne med. Men vi er fuldt booket i 2023, og kan ikke engang fortælle dem, om de kan søge til næste sommer Asser Amdisen, direktør i Stiftelsen Georg Stages Minde

- Arbejdsgiverne står nærmest for foden af masten og hiver i vores elever, så vi håber virkelig, at politikerne vil sætte dobbelttogt på finansloven for 2024, siger direktør Asser Amdisen.

- Der er praktisk talt ingen arbejdsløshed blandt Georg Stage-elever, så det vil være en god forretning for Danmark at sende så mange som muligt ud at sejle med skoleskibet, pointerer han.

Stor usikkerhed

Det Blå Danmark mangler arbejdskraft, så der har tidligere været forståelse blandt politikerne for, at lade skoleskibet sejle hele året. Siden 2019 har de finansieret dobbelttogter med kortere, midlertidige bevillinger, men det stopper med udgangen af i år, hvis ikke der sker noget:

- Når vi er ude at repræsentere Det Blå Danmark i landets havne, så står der unge mennesker på kajen og vil gerne med. Men vi er fuldt booket i 2023, og kan ikke engang fortælle dem, om de kan søge til næste sommer, siger direktør Asser Amdisen. ’Georg Stage’ har mellem 150 og 200 ansøgere til hvert togt, hvoraf der er plads til 63 på skibet.

I de kommende måneder vil Skoleskibet ’Georg Stage’ gøre opmærksom på problemstillingen ved sine besøg i danske havne og til folkemødet på Bornholm, og håber at overtale politikerne til at sætte dobbelttogtet på finansloven.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Blue Water langer ud efter rederiernes skattefordel: “Det skal jo være på lige vilkår”
Nobelprismodtager advarer skibsfarten om nedgang
DTU satser på synlighed: - Studerende skal have øjnene op for branchens udfordringer
Vigtigt skridt for milliardinvestering i Vordingborg Havn
Nor-Shipping 2023: Fiskekutter kåret som Årets Skib 2023
Havnearbejder-”pjæk” lukker containerterminaler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094