23948sdkhjf

Kæmpe udvidelse af Aarhus Havn nåede ikke i mål i aftes

Politikerne i Aarhus Kommune har onsdag aften udskudt den politiske endelige beslutning om en udvidelse af Aarhus.

Havneudvidelsen blev som forventet ikke vedtaget onsdag aften. Den er nu sendt til videre til behandling i teknisk udvalg. Senere vil den komme tilbage til byrådet igen.

Det skriver TV2 Østjylland og Århus Stiftstidende

Efter at have behandlet forslaget i over 2,5 time besluttede politikerne, at de ikke ville komme frem til en beslutning om aftenen.

Aarhus Havn tilfreds

Aarhus Havn glæder sig på LinkedIn dog over, at et bredt flertal fortsat støtter den lokalplan, der gør havneudvidelsen i Aarhus mulig.

- Jeg er tilfreds med, at et bredt flertal i byrådet tager ansvar og sender lokalplanen om havneudvidelsen videre i den politiske proces. Det giver dansk erhvervsliv vished om, at man fortsat kan blive og udvikle sig på og omkring havnen i Aarhus. Vi kan fortsat understøtte den grønne omstilling, skabe flere arbejdspladser og udvikling til gavn for Aarhus, Østjylland og hele Danmark, siger Thomas Haber Borch på LinkedIn.

Debat bidrager til grønnere projekt

Aarhus Havn supplerer torsdag eftermiddag med følgende citater

- Det har været en lang proces, der startede helt tilbage i 2018. Der har været – og er stadig – mange holdninger og følelser i spil i det her projekt. Jeg har respekt for det store engagement, og jeg mener også, at den udvidede inddragelsesproces har været værdifuld og bidraget til et stærkere og grønnere projekt med flere nuancer, supplerer Thomas Haber Borch og fortsætter:

- Vi er i fuld gang med at tilpasse og justere projektet. Og så arbejder vi målrettet med de initiativer, der dels skal reducere den samlede CO2-udledning, dels skal kompensere for den CO2-udledning, som anlægget så ender med at udlede. Det er nogle af kravene fra den politiske aftale, og det arbejde er godt i gang. Når den politiske behandling er afsluttet, vil der fortsat være nogle godkendelser hos en række myndigheder, før vi endeligt kan begynde at anlægge projektet.

Tilfreds og utilfreds med at udvide Aarhus Havn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111