23948sdkhjf

Fejrer 65 års-jubilæum med ture over Øresund i hele maj

De små færger Sundbusserne har i år transporteret gæster over Øresund i 65 år. 

Det fejrer rederiet fra på mandag og resten af maj måned med en række tilbud og sjove tiltag i form af gaver, en særlig drink og menuer. 

I en pressemeddelelse fortæller Sundbusserne om rederiets historie, der begyndte i 1958, da daværende skibsreder Ragnar Moltzau senior besluttede at udfordre tog- og bilfærgerne på ruten Helsingør-Helsingborg. De nye sundbusser skulle hverken transportere tog, busser, biler eller lastbiler, men udelukkende mennesker.

Der kom to færger til Helsingør, 'Henrik' og 'Pernille', og de begyndte at sejle mellem Helsingør og Helsingborg under navnet Sundbusserne. Snart kom 'Jeppe' til med en kapacitet på 160 passagerer, og en succes var født.

Efter et kort ophold starter Sundbusserne igen sejladsen i 2010. Nu med ny ejerkreds. Og ligesom i gamle dage hedder skibet 'Pernille'. En yngre dame end den oprindelige Pernille, men stadig med respekt for rutens historiske betydning og med fokus på hyggen, samværet og menneskene om bord.

I dag sejler Sundbusserne, udover Helsingør – Helsingborg, også København – Hven - Helsingør og ruterne Helsingør – København og de lejlighedsvise weekendture Helsingør – Helsingborg – København.

Sjove tilbud og tiltag i hele maj måned

Mandag den 1. maj kan alle komme gratis over Øresund med Sundbusserne. Der vil være lagkage i terminalen i Helsingør til de første mange gæster. 

Fejringen fortsætter hele maj måned, hvor Sundbusserne en jubilæumsplatte på menukortet og derudover f.eks. har følgende tiltag:

  • Gæst hver nr. 1958 får en gave!
  • Gæst nr. 65 på hver afgang får en kop kaffe eller en øl
  • Fylder man 65 år i 2023 (og dermed er født i 1958) og inviterer gæster på ombord på Sundbusserne i maj måned for at fejre fødselsdag med jubilæumsplatten, er der et glas bobler til selskabet, og fødselaren får en fødselsdagsgave
  • Venskabsforeningen spiller jubilæumsbingo den 7., 15., 21. og 29. maj. Hvis man får bingo på tallet 65, vanker der en præmie fra Sundbusserne.
  • Der skænkes Sputnik-drinks. Den første Sputnik blev nemlig sendt op i 1958.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Færøerne strammer begrænsninger for russiske fartøjer
Vattenfall klar til kabeludlægning: Håber på svag vind
Nedslidt færge får fem år mere
Havarikommission henlægger sag om Express 5's kajangreb
Ny topchef på vej til Gøteborg Havn
Wärtsiläs danske CEO: Vi er præcist der hvor vi gerne vil være
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.828