23948sdkhjf

Ny offshore vind-gigant med base i Esbjerg går til Norge efter højt specialiseret tonnage

Cyan Renewables løfter sløret for sine kommende FFIV’ere, der skal udvikles af Ulstein

Den nye store aktør i europæisk offshore vind, der får operativt hovedkvarter i Esbjerg, har nu entreret med et skibsdesignhus om udviklingen af specialtonnage til installation af møllefundamenter.

Selskabet Cyan Renewables er ejet og finansieret af investeringsinteresser i Singapore, og vil fra basen i Esbjerg etablere sig i offshore vind-markedet. Det sker med danskeren Lars Zøhner i spidsen.

Med deres stærke track record i design af heavy lift-tonnage og en god forståelse af markedsbegrænsninger og krav, er Ulstein den foretrukne partner til at designe vores nye skibe Torgeir E. Ramstad, direktør i Cyan Renewables FFIV-division

Han har tidligere over for Søfart oplyst, at Cyan Renewables har sit primære investeringsfokus på high value-tonnage-segmenterne i offshore. Det udelukker de mindste fartøjer som CTV’ere, men indbefatter alle større og dermed også dyrere specialfartøjer fra SOV’ere op til de største installationsskibe.

Starter med FFIV’ere

- Vi går efter de større aktiver, der samtidigt også er specialiserede. CTV-markedet er meget fragmenteret med enormt mange fartøjer. Vi har mange penge, vi skal have ud at arbejde, så vores fokus er på et færre antal store aktiver samt de rederier, der har potentiale til at operere de her tonnagesegmenter, sagde Lars Zøhner bl.a.

De første konkrete skibe, Cyan Renewables løfter sløret for, bliver såkaldte FFIV’ere, der står for Floating Foundation Installation Vessels. Altså skibe, der er målrettet en effektiv transport og installation af møllefundamenter offshore.

Det er norske Ulstein Design & Solutions, der har fået opgaven med at udvikle Cyan Renewables’ FFIV-tonnage.

- Med deres stærke track record i design af heavy lift-tonnage og en god forståelse af markedsbegrænsninger og krav, er Ulstein den foretrukne partner til at designe vores nye skibe, siger Torgeir E. Ramstad, Cyan Renewables direktør i selskabets FFIV-division, i en pressemeddelelse fra Ulstein Design & Solutions.

Forudså en efterspørgsel

Torgeir E. Ramstad suppleres af Edwin van Leeuwen, adm. direktør i Ulstein Design & Solutions BV. Det vil sige det hollandske datterselskab, der besidder den store knowhow inden for heavy lift-segmentet:

- Tilbage i tiden forudså vi en mangel på fundaments-installations-fartøjer, og da udviklingen går hurtigt, har vores R&D-fokus været på fremtidsorienterede designs, der passer til den eksponentielle vækst af havvind, siger Edwin van Leeuwen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Blue Water langer ud efter rederiernes skattefordel: “Det skal jo være på lige vilkår”
DTU satser på synlighed: - Studerende skal have øjnene op for branchens udfordringer
Nobelprismodtager advarer skibsfarten om nedgang
Wilhelmsens CEO: Nu må kunderne betale for dekarbonisering
Prominent gudmor til Mærsks nye metanoldrevne containerskib
NOR-SHIPPING: Vind fylder mere i det norske marked hvor krydstogtnybygning vil poppe op igen
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156