23948sdkhjf

Korsør Havn med fremgang i omsætningen i 2022

For andet år i træk har erhvervsaktiviteterne i Korsør Havn været i fremgang, og det giver appetit på mere

Ambitionerne i Korsør Havn har fået et ekstra nøk efter havnen for andet år i træk har øget omsætningen på havnens erhvervsaktiviteter. Det fremgår af en meddelelse på havnens hjemmeside.

"Med et overskud efter afskrivninger for 2022 og en indfrielse af målet om at forbedre driften for andet år i træk, bidrager Korsør Havn til at skabe både vækst, udvikling og grøn omstilling," hedder det i meddelelsen, der dog ikke sætter tal på fremgangen eller resultatet, da regnskabet formelt set endnu ikke er godkendt af byrådet.

Til Søfart oplyser havnechef Jimmi Jørgensen dog, at fremgangen især har været båret af cement og landbrugsprodukter. 

Havnen kalder resultatet tilfredsstillende og fremhæver en række af havnens grønne investeringer, der giver havnen ambitioner for yderligere vækst.

Blandt andet har Korsør Havn deltaget i et EU-projekt, hvor der bliver installeret landstrøm i Amerikakajen, og derudover har havnen investeret i en elkran og en elbil.

- Havnen har gang i forskellige grønne aktiviteter, men vi vil gerne udvikle både Korsør Havn og tilhørende industriområder i en endnu mere grøn retning. Med sin unikke beliggenhed tæt på dybhavsrute og det europæiske motorvejs- og jernbanenet har vi muligheden for at øge havnens aktiviteter markant og gøre det på en grøn måde, siger havnedirektør Jimmi Jørgensen i meddelelsen.

Den største udfordring er ifølge både havnedirektøren og ledelsesberetningen til årsrapport 2022, at Havnen mangler plads til at udvide sine erhvervsaktiviteter. Ifølge ledelsesberetningen er bestyrelsen allerede i gang med at afsøge muligheder for at etablere nye havneområde eller tilkøbe eksisterende havnearealer. Fx ser bestyrelsen fortsat positivt på mulighederne for nye havneaktiviteter i forbindelse med Stignæs Industrihavn.

- Det er spændende for både havnen og lokalområdet i Korsør, hvad der kan lade sig gøre, da en udvidelse andre steder end i Korsør Havn jo også vil åbne for muligheden for at havnens nuværende erhvervsarealer i Korsør kan afgives til andre formål. Men det kræver, at havnen finder andre steder til sine aktiviteter først, siger Jimmi Jørgensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Blue Water langer ud efter rederiernes skattefordel: “Det skal jo være på lige vilkår”
Nobelprismodtager advarer skibsfarten om nedgang
DTU satser på synlighed: - Studerende skal have øjnene op for branchens udfordringer
Vigtigt skridt for milliardinvestering i Vordingborg Havn
Nor-Shipping 2023: Fiskekutter kåret som Årets Skib 2023
Havnearbejder-”pjæk” lukker containerterminaler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109